Conclusie: zo spannend begon de Jupiler Pro League nog nooit

Conclusie: zo spannend begon de Jupiler Pro League nog nooit
Foto: © Photonews

Na 7 speeldagen in eerste klasse zijn de verschillen miniem in de Jupiler Pro League. Het nummer 3 heeft 11 punten, terwijl je met 5 punten helemaal laatste staat. We gingen even na of het ook de voorbije jaren zo spannend begon. Conclusie: spannender als dit seizoen was het nog nooit.

Met vorig jaar is er wel weinig verschil. Ook toen had het nummer drie amper 13 op 21 weten te sprokkelen, terwijl de 16e in de stand het moest stellen met 5 puntjes. Een kloof van 8 punten in plaats van 6 nu, maar ook toen alles op een zakdoek.

Een jaar eerder was de situatie helemaal anders: Standard ging toen cruisend naar 30 op 30 (en dus ook 21 op 21 na zeven wedstrijden), terwijl onderaan Bergen en Oostende (toen nog net in Pre-Coucke-tijdperk) het slecht deden. De kloof tussen 3 en 16? Liefst 14 punten.

2012-2013 dan? Een dramatische start voor Cercle Brugge zorgde ervoor dat de kloof tussen 3 en 16 toen ook wel 12 punten was, dubbel zoveel als dit seizoen.

Nog een jaar eerder (2011-2012) was de slechte start van STVV de oorzaak voor een kloof van 13 punten tussen het nummer 3 en 16.

En vijf seizoenen geleden was de kloof zelfs een ongeziene vijftien punten op de laatste twee teams. Spannender dan dit seizoen was het dus nog nooit in de recente jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties