Vanderhaeghe: "Of we al aan verhaal zoals dat van AA Gent denken? Neen!"

Vanderhaeghe: "Of we al aan verhaal zoals dat van AA Gent denken? Neen!"
Foto: © photonews

Na zeven speeldagen staat KV Oostende nog steeds knap aan de leiding in de Jupiler Pro League. Yves Vanderhaeghe gooit na een sterk debuutjaar bij KV Kortrijk nu hoge ogen met zijn nieuwe ploeg.

Door Timothy Collard

Na een 1-5-overwinning op het veld van Waasland-Beveren neemt het vertrouwen bij Het Weireldploegsje natuurlijk alleen maar toe. “We hebben een ploeg moeten vormen en moeten nu week na proberen te bevestigen”, aldus Vanderhaeghe.

“Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen ontbrak het ons nog aan efficiëntie, maar dat was tegen Waasland-Beveren hélemaal niet meer het geval. Ik zag scherpte bij mijn mannen. Ze waren doelgericht.”

"Mijn rol in het verhaal van KV Oostende? Ik ben niet belangrijk" - Yves Vanderhaeghe

Vanderhaeghe zette KVO in no time op de rails. Het is duidelijk: zijn aandeel in het succes is niet min. Al minimaliseert hij dat zelf toch wel een beetje. “Mijn rol in dit verhaal? Goh, ik ben niet belangrijk.”

“Het zijn de spelers die het moeten doen. De mensen gaan weer zeggen dat ik bescheiden ben, en dat is ook zo, maar ik probeer gewoon een hecht team te smeden.”

Gekke uitspraken zal de coach van de Kustploeg niet snel doen. “Er staan nog 23 wedstrijden op het programma in de reguliere competitie. Of we al aan een verhaal zoals dat van AA Gent denken? Neen, zeker niet. We moeten nuchter blijven en ieder weekend opnieuw een zo goed mogelijke prestatie afleveren.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties