Eerste balans in 2e klasse: Antwerp deelt meteen de lakens uit, Tubeke is dé verrassing

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Eerste balans in 2e klasse: Antwerp deelt meteen de lakens uit, Tubeke is dé verrassing
Foto: © SC

Sommige teams zijn vijf speeldagen onderweg. Andere ploegen dan weer zes. Tijd voor een eerste balans. Wie lost de verwachtingen van meet af aan in?

Door Emilien Hofman

Antwerp op de afspraak

De Great Old lokte een arsenaal aan jongens met ervaring uit eerste klasse naar de Bosuil. Dat vertaalde zich in een 13 op 15 met de beste defensie uit de Proximus League. Het ziet ernaar uit dat Antwerp niet gauw zal afhaken in de titelrace.

Tubeke verrast

Mede dankzij een match meer dan de Antwerpenaren is Tubeke de leider in tweede klasse. Vorig seizoen waren de Waals-Brabanders nog in de kelder van de klassering terug te vinden. Nu draait de voormalige eersteklasser bovenin mee met dank aan de trefzekere Diallo en Fabre.

Wat met Lierse en Cercle?

De Pallieters openden dramatisch met een 1 op  12. Pas toen Eric Van Meir het roer overnam van Younes Zerdouk, begon Lierse te draaien (6 op 6). Vooral de prestigieuze 1-4-zege bij Eupen maakte indruk.

Cercle Brugge pikte de draad in tweede wel snel op en verloor nog niet in zijn eerste vijf duels. Met een 11 op 15 palmt de Vereniging momenteel plek 3 in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties