De redenen waarom Kawaya en Leya Iseka weinig kansen kregen

De redenen waarom Kawaya en Leya Iseka weinig kansen kregen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka krijgen vanavond hun kans in de bekerwedstrijd tegen Spouwen Mopertingen. "Als ik ze nu niet breng, moet ik het nooit doen", zei Hasi gisteren. De trainer kreeg al veel kritiek van de fans omwille van het feit dat hij ze niet al vroeger opstelde. Maar er zijn redenen.

Hasi beschermt zijn spelers in alle omstandigheden, maar Kawaya en Leya Iseka zaten beiden in een serieuze vormdip. De twee talenten uit de eigen jeugdopleiding zijn enorm populair in de supportersmiddens, maar Hasi zag ook dat hij de twee geen plezier deed met veel minuten bij de eerste ploeg.

De voorbije weken mochten ze redelijk wat aantreden met de beloften en daar was stilaan weer progressie te merken. Daarom ook dat Hasi afgelopen weekend Kawaya een plaats in de wedstrijdkern gunde. Leya Iseka is na de blessure van Sylla sowieso derde aanvaller in de hiërarchie.

Bewijzen in Youth League

De twee krijgen waarschijnlijk volop kansen in de Youth League, waarin ze wedstrijden van hoog niveau zullen kunnen afwerken. Het is daar dat ze hun kansen bij de eerste ploeg ook zullen moeten verdienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties