Het verhaal van Al-Arabi: "Venanzi kent er niks van"

Het verhaal van Al-Arabi: "Venanzi kent er niks van"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Qatar zijn ze nog altijd in hun wiek geschoten omdat Standard hun betichtte van het niet betalen van de transferprijs van Paul José Mpoku. Al-Arabi vertelde aan ons hun kant van het verhaal.

Het verhaal rond Mpoku is iets vreemds, want Standard liet weten dat het niet betaald is door Al-Arabi. In de golfstaat klinkt echter een ander verhaal. Standard zou volgens de Qatarezen Mpoku immers achter hun rug proberen verkopen hebben aan Cagliari, terwijl Al-Arabi - toch de eigenaar van de speler - niet op de hoogte werd gebracht.

Venanzi weet niks van voetbal

Bij Al-Arabi vertellen ze dat de nieuwe voorzitter, Bruno Venanzi, dus geld wou verdienen aan Mpoku, die op dat moment niet meer van hen was. Daar zeggen ze nooit het loon van Mpoku tijdens zijn huurperiode ontvangen hebben en dus Mpoku zelf moesten betalen.

"Standard is een mooie club, maar wordt tegenwoordig verkeerd geleid", aldus vertegenwoordiger Mitch Bakkovens in een gesprek met ons in het Sheraton vooraleer hij naar Doha afreisde. "Venanzi kent er niks van."

"Al Arabi is correct geweest met de speler, maar Standard is niet correct geweest met ons. Als Duchâtelet nog aan de macht was geweest, was dit nooit gebeurd, want die man is correct", vervolgen ze.

Al-Arabi heeft dus vooral een probleem met de nieuwe voorzitter en zijn entourage, die volgens hen weinig van voetbal afweten. Dat er met Marseille een soortgelijk incident was, staaft enkel hun positie.

Duchâtelet wel correct

Venanzi is immers bijlange na niet zo kapitaalkrachtig als Duchâtelet was en ziet dat Standard nu in nauwe financiële schoentjes zit. Hij wil kapitaal aantrekken, maar er zelf weinig in investeren, zoals Duchâtelet deed. Van de voormalige voorzitter kan er immers veel geschreven worden, maar niet dat hij zijn investeringen niet beschermde.

Venanzi krijgt dus van verschillende kanten de wind van voren en zijn uitspraken in de media van de voorbije weken lijken veel op een afleidingsmanoeuvre. Dat de Rouches amper grote transfers deden, heeft daarmee zeker te maken.

"Indien Standard het geld had gehad, zat Ezekiel nu nog bij hen", verzekert men ons bij Al-Arabi. "Standard en Anderlecht zijn beiden mooie clubs, maar de ene wordt geleid door onbekwamen, de andere door professionals."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties