Onze Duivelse barometer: lof voor Kums, Gillet, De Bruyne, iets minder voor Meunier, Hazard, ...

Onze Duivelse barometer: lof voor Kums, Gillet, De Bruyne, iets minder voor Meunier, Hazard, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Super Sunday was het gisteren. En wat een voetbalweekend hebben we achter de kiezen. Met diverse Rode Duivels op topniveau, al kan het niet voor iedereen genieten zijn.

Dik in het groen: De Bruyne, Gillet, Lukaku, Kums, Depoitre, Sels, Mignolet

Er waren weer een pak spelers die zich positief lieten opmerken dit weekend. Kevin De Bruyne was nogmaals een van de drijvende krachten bij Manchester City, Romelu Lukaku scoorde voor Everton tegen Liverpool.

Onze doelmannen deden het globaal goed: Mignolet pakte heel wat ballen, Sels toonde zich sterk in de confrontatie met Club Brugge en Jean-François Gillet is niet langer pipo de clown. Ook die andere Gentenaars Kums en Depoitre verdienen lof: een hattrick en een doelpunt.

In het groen: Boyata, Cavanda, J. Lukaku, Bakkali

Een aantal spelers kregen deze week hun kans bij hun respectieve clubs en deden het goed. Zo viel de basisplaats van Bakkali op. Ook al werd met 3-1 verloren door Valencia, toch knap dat de youngster er bij was. 

Ook Jordan Lukaku speelde weer een erg degelijke wedstrijd met Oostende tegen Lokeren. Zijn selectie voor de Rode Duivels komt ook niet echt uit de lucht gevallen.

 

 

 

 

Minder op dreef: Eden Hazard, Thomas Meunier

Er zijn met Kompany, Denayer en Lombaerts met name in de verdediging een aantal geblesseerden. Thomas Meunier speelde echter niet zijn beste wedstrijd ooit en moest twee strafschoppen toestaan in de match tegen AA Gent.

Ook Eden Hazard blijft overigens in de malaise delen van Chelsea. Benieuwd of hij nu eens met België kan knallen in plaats van bij zijn team. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties