Platini krijgt unanieme steun vanuit UEFA

Platini krijgt unanieme steun vanuit UEFA
Foto: © SC

Voorzitter Michel Platini mag blijven rekenen op de volledige steun van de UEFA. Dat zei een woordvoerder van de Oostenrijkse voetbalbond donderdag tegen het persbureau Reuters na een spoedoverleg binnen de Europese voetbalbond in Nyon.

In het Zwitserse Nyon, de hoofdzetel van de UEFA, vond donderdag een spoedvergadering plaats over de positie van UEFA-voorzitter Michel Platini. De 60-jarige Fransman werd vorige week door de Wereldvoetbalbond FIFA voor 90 dagen geschorst, nadat hij een betaling van 1,8 miljoen euro bleek ontvangen te hebben van FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Na afloop van de spoedvergadering liet voorzitter Leo Windtner van de Oostenrijkse voetbalbond weten dat Platini unaniem de steun van de UEFA behoudt. "We hebben een gezamenlijk besluit genomen om Platini te ondersteunen. De UEFA wil dat hij een rechtvaardig proces krijgt en de kans krijgt zich vrij te pleiten van de beschuldigingen die tegen hem lopen." 

Secretaris-generaal van de UEFA, Gianni Infantino, bevestigde dat en voegde nog toe de hoop te hebben op een snelle uitkomst, want Platini wil nog altijd meedingen naar het ambt van FIFA-voorzitter. "We hopen dat de betrokken autoriteiten midden november tot een definitieve beslissing kunnen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties