Reactie Spelers Westerlo danken Standard-fans: "Ze hebben ons geholpen"

Spelers Westerlo danken Standard-fans: "Ze hebben ons geholpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor een bezoekende ploeg is het Stade Maurice Dufrasne normaal gezien een hel. Maar als het slecht gaat met Standard kan het ook een voordeel zijn om zulke hevige fans tegenover je te hebben. Westerlo putte er alvast moed uit.

Johan Walckiers in Luik

Het was te denken, maar na tien minuten hoorden we al de eerste schuchtere fluitjes. En met de tijd die wegstreek werden die enkel maar luider en talrijker. "Na tien minuten waren ze al aan het fluiten", knikte Gounongbe. "Dat geeft vertrouwen aan de tegenstander. Ja, vandaag heeft het publiek van Standard ons geholpen."

Ik heb het ook al meegemaakt dat ik uitgefloten werd door mijn eigen fans

Koen Van Langendonck

Koen Vanlangendonck zag zijn collega, Yohann Thuram, bij elk fluitje kleiner worden en minder vertrouwen krijgen. "Ik heb het ook al meegemaakt dat ik door mijn eigen fans werd uitgefloten (bij Beerschot, nvdr.). Dat is niet leuk, zeker niet als het gebeurt bij elke bal die je aanraakt. Daar word je niet beter van hoor. Maar in ons voordeel speelde het wel."

Toch leek het er even op dat het Standard-publiek nog zijn slag ging thuishalen. "Na de 1-2 gingen ze toch weer achter hun team staan en dan kregen we het warm", aldus Vanlangendonck. Maar de storm zakte ook weer snel. "Het publiek was niet echt voor Standard hé", lachte Gilles Ruyssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties