Omstreden beslissingen van Serge Gumienny in Club - Oostende onder de loep

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Omstreden beslissingen van Serge Gumienny in Club - Oostende onder de loep
Foto: © Photonews

Club Brugge neemt het vanmiddag op tegen KV Oostende in het Jan Breydelstadion. Serge Gumienny eiste in de eerste helft een hoofdrol op. Wij namen zijn beslissingen onder de loep.

Cédric De Volder in Brugge

35' Strafschop voor Club Brugge: 1-0

CORRECT: Jordan Lukaku hing eventjes aan de arm van Felipe Gedoz hangen. Serge Gumienny richtte zijn hand naar de stip. 

Het contact was heel klein, maar het was er wel. Gedoz ging gewillig tegen de grond, maar de strafschop was zeker terecht. De actie van Lukaku was dan weer onbezonnen, maar vooral niet slim.

38' Rode kaart voor Brecht Capon

NIET CORRECT: De tackle van Brecht Capon bij José Izquierdo verdiende zeker en vast een gele kaart, maar rood was overdreven. En dat om twee redenen.

1. Het zag er allemaal veel erger uit dan het in werkelijkheid was. Capon zette de tackle dan wel langs achteren in, maar raakte de Colombiaan amper. 

2. Capon was enkele minuten eerder zelf het slachtoffer van eenzelfde tackle van Izquierdo. Laatstgenoemde kwam weg met geel. Met andere woorden: eenzelfde straf was zeker op zijn plaats.

59' Izquierdo incasseert tweede gele kaart en mag gaan douchen

CORRECT: José Izquierdo zou wellicht een prijs gepakt hebben bij het schoonspringen, maar Gumienny had goed gezien dat de flankaanvaller een strafschop probeerde te versieren. 

De schwalbe werd bestraft met een gele kaart. Ook het eerste kartonnetje van Izquierdo (zie puntje 2. bij Brecht Capon, nvdr.) was meer dan terecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties