Guillaume Gillet, (alweer) onmisbaar geworden voor Anderlecht

Guillaume Gillet, (alweer) onmisbaar geworden voor Anderlecht
Foto: © photonews

Bleef hij of bleef hij niet? Mag hij vertrekken in januari of niet? Guillaume Gillet heeft dit seizoen al heel wat inkt doen vloeien, maar gelukkig ook met sportieve prestaties. Want de allrounder van paars-wit zorgt voor de toegevoegde waarde.

Veel supporters van Anderlecht morden toen Gillet werd teruggehaald en door Hasi direct als belangrijk werd bestempeld. Feit is dat ofwel Tielemans of Dendoncker daar het slachtoffer van gingen worden. Maar ook als ze allemaal op het veld staan, zorgt de routinier voor een extra pigment.

Maar nu blijft de vraag: gaat hij vertrekken in januari. We weten dat Gillet zijn zinnen gezet heeft op een transfer naar warmere oorden. De nadagen van zijn carrière wil hij straks gaan beleven ergens aan de Franse Rivièra of in de Verenigde Staten.

Gillet is een héél belangrijke speler voor ons - Besnik Hasi

Maar intussen is hij met zijn doelpunten, werkkracht en ervaring (weer) zo belangrijk geworden binnen het team dat er toch weer discussie zal komen. Van Herman Van Holsbeeck kreeg Gillet de belofte dat hij in januari mag vertrekken, maar zal Hasi daar even blij mee zijn? Zou hij Gillet niet willen overtuigen nog één titel te vieren bij Anderlecht?

"Ik ben altijd heel duidelijk met hem geweest", liet Hasi vandaag weten. "Hij kan op verschillende posities spelen. Als zijn motivatie blijft zoals het nu is, is hij héél belangrijk voor ons. Hij is fysiek heel sterk en brengt ervaring bij aan de ploeg."

En dus ja, zal Gillet zich laten overtuigen. En wil Anderlecht absoluut nog iets vangen voor de polyvalente speler? Allemaal vragen die de volgende twee maanden beantwoord moeten worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties