21 dagen, een wereld van verschil in het Astridpark: "Hasi deed de puzzelstukken in elkaar vallen"

21 dagen, een wereld van verschil in het Astridpark: "Hasi deed de puzzelstukken in elkaar vallen"
Foto: © photonews

Drie weken geleden galmde er nog 'Hasi buiten' door het Constant Vanden Stock-stadion. Na de fantastische week is de wind echter helemaal gedraaid. Of hoe wispelturig voetbal wel niet kan zijn.

Drie weken geleden: Anderlecht had net drie strafschoppen gemist tegen KV Mechelen en half het Astridpark stond te roepen om het ontslag van Besnik Hasi. Een interlandbreak, overwinningen tegen Zulte Waregem, Tottenham en Club Brugge later, is er van onrust niets meer te merken.

Het was even zoeken voor Hasi

De verzuchtingen van de fans waren legio: geen structuur, geen goals, geen jongeren, geen Tielemans... We legden gisteren ons oor te luister bij enkele fans na de zege tegen Club en er klonk toch al een heel ander geluid. "Hasi heeft de puzzelstukken in elkaar laten vallen. Het was wel even zoeken, maar het lukt nu toch", klonk het bij David, lid van de harde kern.

"Dat hij Lukebakio liet invallen, was een meesterzet", knikt zijn collega die we enkel als 'Jerre' mogen quoten. "Daarmee liet hij zien dat hij nog altijd de jeugd een kans wil geven. De teneur is bij de fans helemaal gedraaid. Maar ja, dat is zo in Anderlecht. Goed voetbal en zeges, dan danst iedereen hier op tafel."

Als het goed gaat, danst iedereen hier op tafel

Besnik Hasi heeft zijn systeem waar hij een hele voorbereiding aan werkte opzij geschoven. Nee, in de vuilbak gesmeten zelfs. Dat toont aan dat hij niet stug wil vasthouden aan zijn idee. Hasi heeft ook weer een plaatsje gevonden voor Tielemans en dat is wat de fans willen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties