Reactie Van Veldhoven en De Ceulaer zien positieve punten na gelijkspel bij Moeskroen

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Moeskroen
| 1 reacties
Van Veldhoven en De Ceulaer zien positieve punten na gelijkspel bij Moeskroen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo graaide in extremis toch nog een punt mee op Le Canonnier. De ploeg van Harm Van Veldhoven klom al vroeg op voorsprong, maar daarna was het veel en veel minder… Benji De Ceulaer en zijn trainer legden na afloop uit waar dat precies aan lag.

“We kwamen er na ons doelpunt nog moeilijk uit”, gaf De Ceulaer eerlijk toe. “Maar… ik vind dat we die voorsprong in eerste instantie goed hebben vastgehouden. Moeskroen trapte wel op de paal en scoorde uiteindelijk, maar ik kreeg zelf ook een grote kans, hé…”

“Ik kapte de keeper uit en probeerde de bal – vanuit een erg scherpe hoek – binnen te leggen… Maar die verdediger (Teddy Mezague, nvdr.) keerde echt goed terug om de bal van te lijn te halen.”

"We verzaakten om rustig te blijven"

Terug over naar de stroeve periode tussen het eerste en het tweede doelpunt van de Kemphanen. “Na het doelpunt dat we maakten, verzaakten we om rustig te blijven. We voetbalden niet meer en hadden moeite met het middenveld van Moeskroen”, aldus Van Veldhoven.

“Zeker na de gelijkmaker van Moeskroen zag je dat er een zekere ontgoocheling heerste in de ploeg. We hadden moeite om onszelf weer op te peppen. Daarna kregen we problemen met de hoge druk van Moeskroen en kwamen we terecht 2-1 achter.”

"Na de wissels gingen we weer voetballen"

Harm Van Veldhoven

Maar uiteindelijk pakten Van Veldhoven zijn jongens toch nog een punt. “Na de wissels gingen we weer voetballen. We hebben getoond dat we kunnen reageren. En daar ben ik tevreden over”, besloot de coach van Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties