Sms-Gate is voorbij! Het berichtje werd verstuurd door...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Sms-Gate is voorbij! Het berichtje werd verstuurd door...
Foto: © photonews

Er is een einde gekomen aan het circus tussen Georges Leekens en Bob Peeters en het sms'je. Niet één van de twee hoofdrolspelers gaf de aanzet tot sms-gate, maar het was een flauwe grap.

Op Daknam kwam inmiddels een mail binnen van ene J.B. uit Aalst. De 27-jarige jongeman bekent het sms'je te hebben verstuurd als grap en voegt er nog excuses aan toe. 

Bob Peeters werd enkele weken geleden ontslagen als coach van Sporting Lokeren. Georges Leekens ging op zijn stoel zitten, maar niet zonder een sms'je te sturen naar zijn voorganger.

Niemand heeft dus gelogen

Peeters gooide het berichtje in de openbaarheid, terwijl Leekens met een rechtzaak dreigde. En nu blijkt dus dat beide heren niet gelogen hebben. 

De volledige bekentenis:

Een tweetal jaar geleden geraakte ik samen met enkele vrienden per toeval aan het telefoonnummer van Bob Peeters. Na een uitzending van Stadion waarin we Bob Peeters net een overwinning zagen boeken met Waasland-Beveren besloten we hem toen een berichtje met felicitaties te sturen. Bij wijze van test en op goed geluk besloten we het berichtje af te sluiten met: "mvg Georges (nieuwe nummer)". Tot onze grote verbazing kreeg ik toch een berichtje terug: "Leekens?". Wie had ooit kunnen denken dat het mogelijk was zo eenvoudig (nieuw nummer) iemands identiteit te kunnen aannemen.

De opwinding van onze geslaagde truc wakkerde de verleiding om hier op in te gaan aan en we bevestigden. Nogmaals met felicitaties en de boodschap dat we (vanaf dan Georges Leekens) zijn prestaties verder zouden opvolgen. Bob Peeters wenste ons veel succes in Tunesië. De maanden die erop volgende stuurden we af en toe een berichtje. Proficiat met de overwinning, succes bij Charlton of steun bij zijn ontslag daar... Telkens op positieve manier en vrij onschuldig. Dit een 10-tal maal gespreid over 18 maanden ongeveer. Telkens antwoordde Peeters kort en vriendelijk. Soms met kleine duiding andere keer met vriendelijke dank maar voor ons telkens zeer grappig. Naar het einde toe (de laatste 3 berichtjes) antwoordde Bob Peeters niet meer waardoor ik ervan uitging dat we ontmaskerd waren en hij geen geloof meer aan onze berichtjes hechtte. 

Het ongelofelijke toeval wou nu dat de affaire Lokeren-Peeters-Leekens-Lambrecht uitbrak. In eerste instantie werd er geen bericht gestuurd. Tot een vriend opmerkte dat het wel echt grappig zou zijn / een unieke kans was. Wat een toeval! Ik sta in Bob Peeters' gsm alsGeorges Leekens. Dus ik stuurde het -in mijn ogen- vrij onschuldige bericht en ondertussen wereldberoemde bericht " Mijn oprechte excuses. Niet persoonlijk maar dat weet je wel hoop ik. Groeten Georges. Ps: als je eens wil afspreken...". We hadden nooit verwacht datde sms een wellens-nietens-spelletje teweeg zou brengen, laat staan dat dit in de pers zou worden uitgevochten. 

Aangezien ik momenteel in het buitenland verblijf was de grootte van de hetze ook nooit helemaal duidelijk. Ik was dan ook geschrokken toen ik een duidelijker beeld kreeg van de omvang. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen tegen elkaar op te zetten. En daar is met het laatste bericht duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Wat voor mij (en bij uitbreiding enkele vrienden) een briljant grapje leek was dat voor de desbetreffende personen veel minder.

Daarvoor wens ik mij uiteraard te excuseren. Zowel bij Georges Leekens die vals beschuldigd werd voor het sturen van een sms (die zoals Filip Joos aanhaalde in Extra Time best onschuldig en inhoudelijk niet zo controversieel is). Maar excuses zijn vooral op zijn plaats bij Bob Peeters die, na een onaangename gebeurtenis, ook nog eens met mijn (onze) grap geconfronteerd werd. Oprechte excuses, het was niet persoonlijk. Wel inderdaad een stomme grap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties