In België geen knikker raken, grote sier in Nederland: "Obscure voetballers kunnen hier topschutter worden"

In België geen knikker raken, grote sier in Nederland: "Obscure voetballers kunnen hier topschutter worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Santos werd in tweede klasse bij Eupen nog een echte prijsschutter genoemd met 25 goals in twee seizoenen. Zijn transfer naar Waasland-Beveren werd door omstandigheden een flop, nu maakt hij het mooie weer in Nederland. Hetzelfde geldt voor Anthony Limbombe.

Santos is ondertussen zelfs al Venozolaans international en de 27-jarige aanvallende middenvelder - die ook in de spits kan acteren - scoorde zelfs al. Hoe snel het kan gaan, want twee seizoenen geleden verkommerde hij nog bij Waasland-Beveren.

Na twee jaar bij KAS Eupen kwam hij naar eerste klasse, maar door een erg vervelende knieblessure kwam hij nooit echt aan spelen toe bij de Waaslanders.

Waarop hij naar Nederland trok en met NEC Nijmegen de titel pakte in de Jupiler League (2e klasse). Ondertussen zit hij ook op het hoogste niveau bij onze noorderburen al aan 9 doelpunten. Alsjeblieft! 

"We spreken altijd over statistieken. Wel, die Santos schiet er de ene na de andere in", is ook Johan Derksen in Voetbal Inside onder de indruk. 

Limbombe is ook een verrassing -

Johan Boskamp

Net als van Anthony Limbombe: "Uitgeleend naar Lierse een paar seizoenen geleden", orakelde Johan Boskamp. "En nu opnieuw erg sterk bezig bij NEC, de verrassing van het seizoen."

Waarop Derksen opnieuw: "Ach, je zal dat wel vaker zien. Obscure voetballers die in de Eredivisie topschutter kunnen worden, naar een echt voetballand trekken, waarop je niets meer van hen hoort."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties