Oude gloriën Danny Boffin: "Oppermachtig met Anderlecht" & "Als oude krijger mee naar het WK"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Danny Boffin: "Oppermachtig met Anderlecht" & "Als oude krijger mee naar het WK"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Danny Boffin.

Danny Boffin maakte jaren aan een stuk het mooie weer op onze Belgische (en ook even de Franse, nvdr.) voetbalvelden. De flankspeler speelde achtereenvolgens voor STVV, Club Luik, RSC Anderlecht, FC Metz, STVV en Standard. Wij vroegen hem naar de meest memorabele momenten uit zijn loopbaan.

“Als ik er zo op terugkijk, dan moet ik zeggen dat mijn carrière mooi is uitgestippeld”, steekt Boffin van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Met Anderlecht pakte ik drie titels en twee bekers. En bovendien speelden we ook vier jaar op rij in de Champions League.”

"Drie titels, twee bekers en vier keer Champions League met Anderlecht"

Danny Boffin

Paars-wit leek in die periode in de jaren ’90 wel onklopbaar. “We waren inderdaad wel oppermachtig. We hadden een ploeg die het enkele jaren aan een stuk kon opbrengen om het keer op keer waar te maken.

"Ik ben ook blij dat ik daarna nog de stap naar het buitenland (FC Metz, nvdr.) heb kunnen zetten en dat ik kon terugkeren naar waar het voor mij allemaal begon: STVV."

De inmiddels 50-jarige Boffin droeg doorheen zijn carrière ook 53 keer het shirt van de nationale ploeg. “Geselecteerd worden voor de Rode Duivels, is al een hoogtepunt op zich. Als je dan nog eens mee mag naar het WK… Dat is uniek. Dat zijn zaken waar je als klein ventje van droomt.”

"Ik kan nog steeds niet zeggen waarom ik er op het EK 2000 niet bij was"

Danny Boffin

Één zwarte vlek op die periode bij de Rode Duivels: in 2000 was Boffin er niet bij op het EK in eigen land. “Zuur. Ik kan nog steeds niet antwoorden op de vraag waarom ik er niet bij was. Maar ik ga niet zeggen dat het de grootste ontgoocheling uit mijn carrière is. Als je prof bent, weet je dat zoiets kan voorvallen.”

“Je kan dan twee dingen doen: de handdoek gooien of terugknokken. Wel, ik heb voor het laatste gekozen. Met succes, want in 2002 mocht ik als 36-jarige mee naar het WK in Japan en Zuid-Korea. “

Trainer of makelaar?

In 2004 hing Boffin zijn voetbalschoenen aan de haak. Maar het voetbalwereldje vaarwel zeggen? Neen, dat lijkt niet voor meteen. “Ik ben assistent geweest, heb als jeugdcoach gewerkt, en ben nu begonnen als spelersmakelaar. Ik werk met de jeugd: spelers van de 14, 15 en 16 jaar bijvoorbeeld.”

Maar Boffin wil alle opties openhouden. “Ik behaalde ook mijn trainersdiploma, dus ik zie wel welke richting ik in de toekomst uitga. Maar er zijn heel veel trainers voor heel weinig ploegen, hé. Je moet een keertje in die kweekvijver geraken, wil je vertrokken zijn als hoofdcoach.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties