Benzema of geen Benzema: aanvallend talent genoeg bij Les Bleus

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Benzema of geen Benzema: aanvallend talent genoeg bij Les Bleus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het schandaal-Valbuena werpt momenteel een schaduw over de Franse nationale ploeg, en dat in aanloop naar het EK in eigen land. Benzema is in principe de aanvalsleider bij de Fransen, maar of zijn positie houdbaar is gezien zijn betrokkenheid in het verhaal, is nog maar de vraag.

Hoeft dat een ramp te zijn voor de Fransen? Benzema is uiteraard een topspits en zijn eventuele afwezigheid is dan ook een handicap. Anderzijds is er aan aanvallend talent in principe geen gebrek bij Les Bleus. 

Deschamps kan rekenen op een aantal toppers die hun sporen al verdienden aan de top. Niet altijd onomstreden, maar wel ervaren is bijvoorbeeld Olivier Giroud

Al is dé spits in vorm bij de Fransen momenteel wellicht Antoine Griezmann. De voorbije week was hij zowat in zijn eentje goed voor drie zeges: zijn drie doelpunten in evenveel wedstrijden waren immers goed voor drie zeges. 

Net iets minder in vorm zijn de mannen van Olympique Lyon. Alexandre Lacazette droomt niettemin ook van een EK in eigen land. De concurrentie is echter groot, vooral ook van een aantal jonge talenten.

Sommigen worden nog als aanstormend talent beschouwd, anderen zijn al helemaal doorgebroken. Anthony Martial is natuurlijk dé exponent van de beloftevolle nieuwe generatie. Bij Milan kwam ook M'baye Niang plots boven water tegen Sampdoria, al maakt één zwaluw natuurlijk de lente niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties