'Anderlecht als leider play-off 1 in, Cyriac topschutter met 20 goals'

'Anderlecht als leider play-off 1 in, Cyriac topschutter met 20 goals'
Foto: © SC

Football Manager 2016 is hét simulatiespel van het jaar. Diverse spelers uit de hoogste voetbalklasse spelen het, dus vond de organisatie het hoog tijd om zélf eens de jaargang te simuleren. Verrassende resultaten? De bevindingen op een rijtje.

De voorspellingen voor PO1 van de Jupiler Pro-League 2015-2016 door Football Manager 2016

De zes teams die zullen doorstoten naar PO1 zijn RSC Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KV Oostende, Zulte-Waregem en KRC Genk. Genk neemt uiteindelijk als laatste een plaats in PO1 omwille van een ondermaats seizoenseinde van Sint-Truiden.

Bij Genk verkeert Enes Ünal in topvorm in de laatste fase van de reguliere competitie. De speler, geleend van Manchester City, maakt volgens de simulatie tijdens de laatste wedstrijden liefst zes goals in negen wedstrijden. Hij is mee één van de bepalende spelers die zorgt voor een plaats voor Genk in de felbegeerde PO1.

KV Oostende blijft goed spelen doorheen het hele seizoen maar zal de toppositie verliezen aan Anderlecht naarmate de play-offs naderen. Gohi Bi Cyriac zal het seizoen afsluiten als topscorer en zal uiteindelijk twintig treffers op zijn teller hebben staan.

Club Brugge begint aan de play-offs met een goed gevoel. Ze verkeren tegen die periode in topvorm getuige daarvan de 12 op 15 voor de laatste 5 wedstrijden van de reguliere competitie. Sven Kums (AA Gent) wordt de beste speler van het seizoen met een gemiddelde beoordeling van 7.56.

Anderlecht zal eerste staan in de stand bij aanvang van de play-offs, mede dankzij een aantal zeer sterke prestaties van de dit seizoen overgekomen Stefano Okaka. En de winnaar van PO1 volgens Football Manager 2016? Die volgt in een latere analyse…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties