Het goudklompje dat Anderlecht ontglipte: "We hebben onszelf niets te verwijten, maar hij kan de absolute top halen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Het goudklompje dat Anderlecht ontglipte: "We hebben onszelf niets te verwijten, maar hij kan de absolute top halen"
Foto: © photonews

Anderlecht speelde hem twee jaar terug kwijt aan Tottenham en tegenwoordig komt hij uit voor Wolfsburg. Bij de Duitse topclub maakte Ismail Azzaoui onlangs zelfs zijn debuut. “Intrinsiek heeft hij alles om de top te bereiken”, zegt Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij paars-wit.

“Ja, ik ben verrast dat hij nu al de neus aan het venster steekt bij VfL Wolfsburg, een topclub in een sterke competitie als de Bundesliga” steekt Jean Kindermans van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Debuut na amper 4 maanden

“Je mag toch niet vergeten dat die jongen pas in 1998 is geboren en dat hij dus nog altijd maar 17 jaar is, hé. Dat hij na amper vier maanden al mag debuteren bij Wolfsburg, is dan ook erg mooi.”

Hoe komt het dan eigenlijk dat paars-wit Azzaoui kwijtspeelde? “Wij hebben hem destijds een contract aangeboden, want we zagen natuurlijk ook dat hij talent had. Hij heeft dat voorstel naast zich neergelegd en ervoor gekozen om naar het buitenland te trekken.”

"Bij velen blijkt het achteraf de slechte keuze"

Jean Kindermans

“Dat is enigszins jammer, maar wij betreuren dat niet. We hebben ons als Anderlecht zijnde absoluut niets te verwijten. We stippelen voor iedere getalenteerde jeugdspeler een sportief plan uit, maar Azzaoui koos voor een andere optie”, aldus Kindermans.

De juiste optie of net niet? “Goh… Bij veel van die jonge jongens die vroeg naar het buitenland verkassen blijkt dat achteraf een verkeerde keuze. Maar in dit specifiek geval zal de toekomst dat natuurlijk uitwijzen. Azzaoui heeft tot dusver alvast fantastische stappen in zijn ontwikkeling gezet.”

"Één tegen één is hij heel sterk én hij heeft een goeie dribbel"

Jean Kindermans

Dat Azzaoui over de eigenschappen beschikt om het te maken bij een topploeg, staat buiten kijf. “Hij is een goeie flankspeler, die zowel rechts als links uit de voeten kan. Één tegen één is hij ontzettend sterk. Hij heeft een prima dribbel en dito actie in de voeten.”

Maar het spreekt voor zich dat zulke technisch sterke voetballers ook nog werkpunten hebben. “Indertijd moest hij vooral werken aan zijn rendement en het bewegen zonder bal. Als ze hem dat laatste ergens kunnen bijbrengen, dan is het wel in Duitsland, hé. Daar zal hij leren om veel te lopen.”

“Intrinsiek beschikt hij absoluut over de kwaliteiten om de top te bereiken, maar er is meer nodig dan talent om aan de top te komen en daar te blijven. Je hebt dan ook nood aan werkkracht, doorzettingsvermogen én geduld”, besluit Kindermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties