Peter Maes durft... ook tegen Westerlo?

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Peter Maes durft... ook tegen Westerlo?
Foto: © photonews

Vrijdag treedt KRC Genk aan op het veld van Westerlo. Het wordt uitkijken naar de formatie van Peter Maes. De opstelling waarmee hij Anderlecht zondag bekampte, was een schot in de roos. Maar houdt de coach daar aan vast?

Pozuelo, een aanvallend ingestelde middenvelder, schoof een rij achteruit op de 8. Kebano mocht zich centraal achter Igor de Camargo uitleven met Buffel en Bailey op de flanken. Heel wat creatief en offensief geweld en dat kunnen we enkel toejuichen.

De Limburgers konden opnieuw niet scoren, maar kwamen met het nodige lef het veld op en creëerden wel mogelijkheden tegen paars-wit. "We speelden aan een hoog tempo tijdens de eerste helft. Dat is waar we naartoe willen. Pozuelo is een rustpunt. Hij zoekt de pass vooruit en zo krijg je ruimte", aldus Peter Maes.

"De automatismen in deze opstelling moeten nog groeien", reageert de Camargo. "Met deze manier van spelen moeten we meer ballen voorin krijgen. Bailey en Buffel op de flanken en Pozuelo en Kebano zijn allemaal jongens die een actie kunnen maken."

Veel beweging dus en er zouden zo meer voorzetten moeten komen voor de Camargo. "Eén van mijn sterke punten is koppen. Ik probeer altijd aanwezig te zijn in de zestienmeter."

Thomas Buffel houdt nog enige reserve. "Ik denk dat het systeem afhangt van de tegenstander. Er zullen periodes zijn dat je iets meer zekerheid moet inbouwen. Ndidi wordt meer en meer plichtsbewust. Als hij die controle op het middenveld goed houdt, kunnen wij nog meer ons ding doen op de flanken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties