Verbauwhede gedegouteerd door Zuid-Afrikaanse zwarte magie

Briers Philippe
| 7 reacties
Verbauwhede gedegouteerd door Zuid-Afrikaanse zwarte magie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sportief had Glenn Verbauwhede het moeilijk om zich door te zetten in Zuid-Afrika. Maar ook de zwarte magie bij zijn clubs deden de West-Vlaming zijn contract verbreken.

In Zuid-Afrika heeft zo goed als elke club een muti man in dienst. Zo'n genezer probeert met wonderdrankjes- en poeders de club geluk te brengen. Die rituelen blijven vaak niet zo onschuldig.

Zelf heeft Verbauwhede ook eens een bezoek gebracht aan zo'n genezer. "Ik had een zwelling aan mijn achillespees die maar niet verdween. Die man heeft aan de hand van een scheermes en verschillende kruiden ervoor gezorgd dat de zwelling eindelijk wegtrok."

De keerzijde van de medaille

Verbauwhede hoorde verhalen over een organenhandel om zwarte magie mogelijk te maken. Hij onderging samen met enkele ploeggenoten ook nog een verplicht ritueel, op dat moment besliste hij om terug te keren naar België.

"We werden ingesmeerd met kippenbloed, moesten een machette tussen onze billlen houden en kregen een emmer ijskoud water over ons heen. We mochten ons achteraf een dag niet wassen. Toen ik de kans kreeg om mijn contract te verbreken, twijfelde ik geen seconde meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties