Mbaye Leye nu echt in de geschiedenisboeken van Zulte Waregem

Mbaye Leye nu echt in de geschiedenisboeken van Zulte Waregem
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbaye Leye heeft een nieuw record om in de geschiedenisboeken te schrijven. Door zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren staat hij nu op 55 doelpunten in loondienst van Zulte Waregem. Daarmee is hij topschutter aller tijden bij de club.

Tot op heden moest Leye dat record nog delen met Frederik D’Hollander, die jaren terug tot 54 doelpunten kwam voor Essevee. Al deed die dat in tweede en derde klasse, toch nog een tikkeltje makkelijker dan in de Jupiler Pro League.

D’Hollander zelf gaf eerder al aan dat hij Leye het record zeker gunde en wel eens iets met de Senegalees wilde gaan drinken eens hij het record had gebroken. De nodige drankjes zullen dus een van de komende weken mogen genuttigd worden.

Drinken met D'Hollander

Tegen Club Brugge was Leye het doeltreffendst. Hij scoorde er al liefst 9 keer tegen voor Essevee (10x in totaal), verder bleken ook Charleroi (6x), Roeselare (5x), Lokeren (4x) en Anderlecht (4x) populaire tegenstanders voor Leye.

Tegen Westerlo en Standard maakte hij er drie, tegen WB, STVV, Mechelen, Beerschot, Bergen, Genk, Gent en Moeskroen twee en tegen RWDM, Dender, Cercle Brugge en Kortrijk eentje. Enkel tegen OHL en Oostende scoorde hij nog niet in loondienst van Essevee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties