Top&Flop Gent away, Mbaye en Yannick top, traditionele topclubs bieden te weinig

Gent away, Mbaye en Yannick top, traditionele topclubs bieden te weinig
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Mbaye Leye

Eindelijk pakt hij het record van Frederik D'Hollander en is Mbaye Leye met 55 goals voor Zulte Waregem recordhouder aller tijden. Niet dat iemand er aan twijfelde dat het ooit zou lukken, maar een doelpunt deed zichtbaar deugd.

Met 9 goals staat hij in de top-5 van topschutters, Onur Kaya lepelde zelfs al zijn 10e assist van het seizoen op het hoofd van de Senegalees. Als play-off 1 gehaald wordt bij Essevee, dan is dat door de aanvallende weelde.

Yannick Ferrera

Tot twee keer toe in een half seizoen je leermeester Michel Preud'homme kloppen? Je moet het maar doen. Ferrera is iets aan het neerzetten bij de Rouches.

17 op 24, een beter draaiend geheel, rust in de rangen en iedereen met de neus in dezelfde richting: als Standard dit seizoen dan toch nog play-off 1 haalt, dan zal het daar zijn trainer mogen voor danken. En eenmaal daar is alles mogelijk, weet hij ook.

Gent away

18 op 18 in de recente 6 uitwedstrijden, met 22 op 30 zelfs ongeslagen buitenshuis dit seizoen. Erg knap, daar valt weinig anders over te zeggen. Met dank ook aan Vanhaezebrouck, die zich nergens aanpast aan de tegenstander.

Uitgaan van eigen sterkte en gewoon lekker voetbal op de mat brengen: zo moet dat dus. In Europa, de Beker van België of de competitie: wat maakt het uit. En: de gas eraf wanneer het kan, om zo energie te sparen.

FLOP

KRC Genk

Westerlo werd een weekje eerder weggespeeld tegen OH Leuven, tegen Racing Genk hadden de Kemphanen het plots heel wat minder moeilijk om de 0-0 te houden. Non-matchen van Genk, dat hebben we toch al genoeg gezien?

Thomas Buffel en Igor De Camargo konden de ploeg niet op sleeptouw nemen, ondanks bijzonder veel aanvallend ingestelde spelers werd er geen enkele(!) keer op doel geschoten tussen de palen. Zo haal je play-off 1 toch nooit?

KV Kortrijk

De voorbije weken konden we de Kerels meermaals opnemen in onze top-rubriek, na dit weekend verhuizen we ze wel naar de flop-rubriek. De eerste helft tegen Anderlecht was glorieus, nu was het tergend.

Hoe RMP dartelde met een zwakke Boyer of Kis - dé toonbeelden van de mindere dag van het collectief - was niet om aan te zien. En zo vindt Gertjan De Mets dat er moet gestopt worden met praten over play-off 1. We kunnen het begrijpen.

Anderlecht én Club Brugge

Over non-matchen gesproken: ook de traditionele topploegen lieten het dit weekend weer afweten. Paars-wit kon nauwelijks onder de dominantie van Oostende uit en verloor kostbare punten. Hasi werd door de fans na de (minstens) 5e dramatische match van het seizoen voor het eerst weggehoond.

En blauw-zwart speelde bij Standard erg vroeg voor Kerstman. Cadeauverpakkingen te over voor de Rouches, die dankbaar in ontvangst namen. Kampioenenvoetbal? Allerminst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties