Van der Elst en Losada analyseren dé topper: "Praet en Suarez kunnen Club Brugge enorm veel pijn doen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Van der Elst en Losada analyseren dé topper: "Praet en Suarez kunnen Club Brugge enorm veel pijn doen"
Foto: © SC

Club Brugge ontvangt zondagmiddag Club Brugge voor dé topper van de speeldag. De laatste weken lieten niet toe om een degelijke voorspelling te doen over de wedstrijd. Onze redactie ging te rade bij een voormalige pion van beide elftallen.

Franky Van der Elst en Hernan Losada speelden in het verleden voor respectievelijk Club Brugge en RSC Anderlecht. Eerstgenoemde is tegencoach coach van KSV Roeselare, terwijl de Argentijn natuurlijk onze eigen huisanalist is.

"Er wordt een beetje te veel spel rond de topper gemaakt", lacht the Fox. "Maar het blijft natuurlijk Club Brugge tegen Anderlecht, hé. Vooral voor paars-wit staat er veel op het spel, heb ik de indruk. De fans zorgden de voorbije dagen voor veel druk."

Club Brugge kan de positie van defensieve middenvelder maar niet invullen

Hernan Losada

Club Brugge lijkt in eigen huis favoriet. "Het gaat in het Jan Breydelstadion dit seizoen heel gemakkelijk voor Club. Maar in Anderlecht kunnen ze niet winnen. Dat doet er niet. Maar blauw-zwart is de fans wel een goede wedstrijd verschuldigd.

"Ik vrees dat het voor Anderlecht enorm moeilijk zal zijn om iets te rapen zonder Kara Mbodj en Andy Najar", vult Losada aan. "Al weten we door die rotatiepolitiek van Michel Preud'homme ook niet op voorhand wie zal spelen bij Club Brugge."

Anderlecht heeft enkele afwezigen, maar de Argentijn ziet ook een blauw-zwart pijnpunt. "De positie van defensieve middenvelder is zo lastig in te vullen voor hen."

"Claudemir speelde de voorbije weken zwak en Timmy Simons is niet meer de speler van enkele jaren geleden. Matias Suarez en Dennis Praet kunnen Club Brugge enorm veel pijn doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties