Stilaan één van de absolute smaakmakers in België, met dank aan Vanderhaeghe en... Vanderbiest

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Stilaan één van de absolute smaakmakers in België, met dank aan Vanderhaeghe en... Vanderbiest
Foto: © photonews

Fernando Canesin groeide dit seizoen uit tot één van de absolute smaakmakers bij KV Oostende én in de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder koppelt zijn flitsende acties dit seizoen ook aan goals en assists. Iets waar hij zich dan ook van bewust is.

“Ik scoor nu meer doelpunten dan vorig jaar, hé”, steekt een zichtbaar gelukkige en ontspannen Canesin van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik ben beslissender voor het elftal en dat is natuurlijk heel erg leuk. Ik merk ook dat er steeds meer dreiging uitgaat van mijn acties.”

Canesin betrok overigens ook een oude bekende bij zijn steile opmars. “Dat ik dit niveau heb bereikt is mede dankzij de vorige trainer, Fred Vanderbiest. Hij heeft me héél veel vertrouwen gegeven toen ik na een moeilijke periode bij Anderlecht in Oostende arriveerde.”

"Vanderbiest én Vanderhaeghe hebben me écht beter gemaakt"

Fernando Canesin

En dan is er natuurlijk ook nog de huidige trainer. “Ook Yves Vanderhaeghe heeft me natuurlijk al heel wat bijgebracht. Dankzij die twee trainers sta ik nu waar ik sta.”

“Ze hebben me allebei verschillende zaken aangereikt en hebben ervoor gezorgd dat ik steeds kon blijven groeien. Ze hebben me écht beter gemaakt”, besluit Canesin.

Kan deze Fernando Canesin een vaste waarde worden bij een Belgische topclub?

84%
5%
11%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties