Advocaat Kagé: "Als de pers de waarheid wist, zouden ze geen letter erover schrijven"

Advocaat Kagé: "Als de pers de waarheid wist, zouden ze geen letter erover schrijven"
Foto: © photonews

Hervé Kagé wordt ondervraagd over een zaak van groepsverkrachting, samen met zijn ploeggenoot bij Kortrijk, Aboubakar Kamara. Zijn advocaat is echter niet opgezet met het feit dat het erop lijkt alsof zijn cliënt al schuldig bevonden is.

"Op dit moment is er nochtans geen enkel element tegen mijn cliënt", zegt Yannick De Vlaemynck bij de VRT Nieuwsdienst. Als er ook maar een aanwijzing was van schuld zou mijn cliënt door de onderzoeksrechter in verdenking zijn gesteld. Dat is niet zo.

"De reputatie van mijn cliënt staat wel op het spel en zijn familie wordt getroffen door dit verhaal. Over de inhoud van de zaak mag ik niets zeggen. Ik kan wel zeggen dat als de pers de waarheid zou kennen, ze geen regel over de zaak zou schrijven."

Ik ga ervan uit dat Kortrijk het principe van onschuld tot bewijs van tegendeel toepast

"Door de politie ondervraagd worden betekent niet dat je een misdadiger bent, maar dat is wel het beeld dat nu wordt opgehangen door de pers. Voor ons is deze zaak gesloten. Ik weet natuurlijk niet wat KV Kortrijk zal doen, maar ik ga ervan uit dat de club het principe van onschuld tot bewijs van tegendeel toepast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties