Dé talenten die dit seizoen al doorbraken in de JPL: Genks talent met hopen, ook goudhaantjes van Club, Anderlecht en STVV

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Dé talenten die dit seizoen al doorbraken in de JPL: Genks talent met hopen, ook goudhaantjes van Club, Anderlecht en STVV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We naderen de winterbreak in de Jupiler Pro League, en daarom blikken wij bij Voetbalkrant.com even terug op het eerste gedeelte van het seizoen. We presenteren u vandaag de talenten die tot dusver het meeste indruk op ons maakten.

Dodi Lukebakio

Dodi Lukebakio is bij RSC Anderlecht de enige jonkie – van diegenen die vorig seizoen nog niet tot de hoofdmacht behoorden – die dit jaar de neus aan het venster stak bij de A-ploeg. Dribbelen kan Lukebakio als geen ander, nu is het vooral zaak om aan maturiteit en doelgerichtheid te winnen.”

Tuur Dierckx

Club Brugge haalde Tuur Dierckx aan het begin van dit kalenderjaar terug naar Jan Breydel, maar het was pas dit seizoen dat de explosieve winger zich écht opwierp als potentiële basisspeler. Tot dusver scoorde hij vijf keer. Niet slecht voor iemand die amper vijf keer in de basis stond.

Abdou Diallo

Zulte Waregem huurt Abdou Diallo van AS Monaco en het moet gezegd: de amper 19-jarige Fransman doet het prima aan de Gaverbeek. Diallo stond al 18 keer in de basis en is niet meer weg te denken uit de ploeg van Francky Dury.

Goblet, Myny en Buatu

Stijn Vreven, zelf een jonge trainer, gaf bij Waasland-Beveren al heel wat kansen aan de jeugd dit seizoen. Merveille Goblet, Jonathan Buatu en Olivier Myny: zij toonden in hun eerste seizoen op de Freethiel dat ze hun plek in eerste klasse hebben.

Schoofs en Edmilson

De jonge spelers die dit seizoen al het meeste indruk maakten, vinden we terug in Limburg. Bij STVV toonden Rob Schoofs en Edmilson Junior al meer dan één keer dat ze heel wat in hun mars hebben.

Genks talent met hopen...

Maar bij KRC Genk kregen er nog meer youngsters hun kans. Timothy Castagne, Wilfred Ndidi, Bryan Heynen en Leon Bailey stonden al vaak in de ploeg van Peter Maes. Allen bedankten ze met goede prestaties voor het vertrouwen.

... Ook in Leuven

En bij OH Leuven vertoeft er nog een Limburger die ons best al kon bekoren. Leandro Trossard – huurling van Genk – liet vooral de laatste weken zien dat hij geweldig kan voetballen. Sinds Emilio Ferrera coach is aan Den Dreef, lijkt de aanvaller wel ontploft.

Badibanga

Bij Standard kwam Beni Badibanga dan weer aan de oppervlakte. De snelle winger toonde flitsen van zijn talent, maar heeft tegelijkertijd nog wat werk voor de boeg om een vaste waarde te worden.

Marquet

François Marquet, een ander jeugdproduct van de Rouches, is dan weer één van de absolute verrassingen dit seizoen. Bij Moeskroen-Péruwelz is hij inmiddels een belangrijke pion geworden. Elke week laat hij zien dat hij misschien meer kansen had moeten krijgen bij Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties