Voorzitter sluit transfer Linetty niet langer uit, droomkans voor Club Brugge

Voorzitter sluit transfer Linetty niet langer uit, droomkans voor Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het nog zijn met Karol Linetty? In de zomer was hij hét transfertarget van Club Brugge, daarna werd het extreem stil rondom zijn persoon. Maar de kaarten zijn ondertussen weer helemaal anders geschud.

Enkele weken geleden klonk het bij Club Brugge nog dat blauw-zwart niet meteen een middenvelder nodig had. Ruud Vormer en Victor Vazquez waren opnieuw fit, MPH gelooft ook nog in Castelletto - eventueel een rijtje hoger - en er is ook nog oude krijger Timmy Simons.

Bovendien was Lech Poznan ook absoluut niet van plan om de box-to-boxmiddenvelder zomaar te laten gaan. Ook al stond Linetty bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge, dan nog was een transfer niet meteen voor januari.

Uit Europa

Maar de decembermaand heeft veel duidelijk gemaakt. Victor Vazquez trekt naar Cruz Azul in Mexico, waardoor er mogelijk toch een extra middenvelder mag worden aangetrokken.

Belangrijker nog: Lech Poznan werd amper derde in zijn groep in de Europa League en speelt dus na Nieuwjaar geen Europees voetbal meer, een afslanking van de kern én een extra financiële input zijn dus wenselijk.

Hij mag weg tegen de juiste prijs -

Lech Poznan

Dat beseft ook de voorzitter van de club uit Poznan. "We willen niemand zomaar laten gaan, maar een of twee basisspelers kunnen mogelijk wel verkassen als er een goed bod binnenkomt."

Zeker voor de 20-jarige middenvelder is er interesse. Zo zou ook Manchester City azen op Linetty, maar ook blauw-zwart zou opnieuw interesse tonen. "Een club was al concreet", aldus Piotr Rutkowski in de Poolse pers. "Tegen de juiste prijs kan hij eventueel wel weg, we willen hem niets in de weg staan."

Het jeugdproduct van Lech Poznan is einde contract in Polen en heeft vooralsnog geen contractverlenging getekend. Een nieuwe verbintenis ligt voor hem klaar, maar Linetty wil (vooralsnog) niet tekenen. Volgens insiders droomt hij van het buitenland en wil hij al zijn opties afwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties