U heeft beslist: dit is het elftal van het jaar 2015 (mét bank!)

U heeft beslist: dit is het elftal van het jaar 2015 (mét bank!)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U heeft beslist. Het team van het jaar 2015 is gemaakt, met dank aan jullie veelvuldige stemmen. Uiteraard is landskampioen en huidig leider AA Gent de hofleverancier in het team, maar er zijn toch nog wat andere spelers. En we hebben ook een volledige bank voor jullie.

In doel gaven jullie de voorkeur aan kampioenenmaker Matz Sels. De manier waarop hij een strafschop stopte tegen Lyon, de zekerheid waarmee hij in play-off 1 acteerde, ... Redenen genoeg. Op de bank plaatsen we Mathew Ryan, die nipt William Dutoit af wist te houden.

Verdediging

In de defensie waren de vleugelbacks van AA Gent snel gekozen: zowel Asare als Foket verzamelden heel wat stemmen. Dan was het nog de vraag wie we centraal zouden plaatsen, en hoeveel spelers.

Uiteindelijk kozen jullie voor Kosanovic, terwijl Kabasele en Dewaest er net naast grepen. Zij mogen beiden wel een plekje op de bank innemen. Dewaest deed dat een half jaar voor Charleroi en een half jaar voor Genk, vandaar ook het 'vreemde truitje'.

Middenveld

Met drie spelers achteraan? Dan kunnen we er vijf op het middenveld zetten. Over Danijel Milicevic op de flank en Sven Kums als vrij verdedigend ingestelde middenvelder was er echt geen twijfel.

Op de 10 koos u voor Sofiane Hanni, die KV Mechelen in 2015 quasi eigenhandig wist recht te houden. Ook de jonge krijger Ruud Vormer speelde zich in de harten van de blauw-zwarte fans, Fernando Canesin deed met zijn dribbels de Kustboys naar de herfsttitel grijpen.

Aanval

In de spits eigenlijk weinig twijfel bij jullie. Depoitre steekt er met kop en schouders bovenuit, terwijl Mitrovic (nu actief in de Premier League) toch al bij al makkelijk Stefano Okaka - de nieuwe spits bij Anderlecht - wist af te houden. De Italiaan mag plaatsnemen op de bank.

Alles samen geeft dat volgende 18 namen: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties