In voetbalwereld is er weinig twijfel: "Kums wint de Gouden Schoen"

In voetbalwereld is er weinig twijfel: "Kums wint de Gouden Schoen"
Foto: © photonews

Wordt de Gouden Schoen woensdag een saaie bedoening? Andere jaren waren er altijd wel een paar favorieten, maar nu lijkt Sven Kums op voorhand al gewonnen te hebben... Of toch niet?

Voor Jan Ceulemans, zelf drie keer winnaar van het vergulde kleinnood, is er geen twijfel. "Er is maar één favoriet: Sven Kums. Hij gaat wat punten kwijtraken aan zijn ploegmaats, maar voor mij verdient hij het. Hij is de man die Gent doet draaien. Ik heb dan ook weinig twijfels dat hij het gaat worden. Hij bevestigt ook hé."

Al kan Depoitre ook winnen

Fréderic Dupré, kersvers beloftencoach van Gent, denkt ook dat enkel een speler van zijn werkgever in aanmerking komt. "Het moet sowieso iemand van Gent worden. Dat verdient de ploeg na zo'n sterk jaar. Kums is de grote favoriet, al kan Depoitre ook winnen."

Cisse Severeyns had dan weer zijn eigen mening klaar. "Milicevic verdient hem ook wel. Die jongen kan zo mooi voetballen, maar Kums natuurlijk ook. Die twee sturen Gent aan. Voor mij verdienen ze hem allebei", aldus de voormalige prijsschutter.

Wie anders?

Franky Van der Elst heeft dan weer maar één favoriet. En ja, het is de verwachte naam: "Sven Kums! Wie anders? Wat een seizoen heeft die jongen gespeeld. Dan kan je toch niet anders dan hem daarvoor te belonen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties