De Mets hard voor ploegmaats: "Samen op vakantie? Het was nodig om elkaar een weekje niet te zien"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Knokke-Heist
| 5 reacties
De Mets hard voor ploegmaats: "Samen op vakantie? Het was nodig om elkaar een weekje niet te zien"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk trekt tijdens de winterstop niet naar de zon, maar Johan Walem slaat de tenten (met enige tegenzin) op in het mondaine Knokke-Heist. "Ik ben het zo al een tijdje gewoon", aldus Gertjan De Mets.

"Ik heb de foto's gezien van de collega's die wel naar het buitenland trokken", valt Gertjan De Mets in het statige hotel Pavillon du Zoute met de deur in huis. "Zo lekker is het weer daar toch niet, hé? Ik trok tijdens de winterstop met het gezin naar Cyprus."

Voor de Kerels zit het seizoen er eigenlijk al op. PO1 is weg en ondertussen is KVK uit de Beker van België geknikkerd door Standard. "We moeten helemaal niet meer naar boven kijken."

"De eerste wedstrijd na de winterbreak is er eentje op het veld van OH Leuven. Weet je wat er gebeurt als we verliezen? Dan komt OHL gevaarlijk dichtbij."

De Mets weet ook perfect waar het schoentje wringt. "Er is geen groepsgevoel. Maar dat is wel een troef om wedstrijden te winnen én dat was in het verleden een troef van Kortrijk."

Er is geen groepsgevoel. En dat was in het verleden een troef van KV Kortrijk

Gertjan De Mets

"Ik zie ook dat de spelers van andere eersteklassers samen op vakantie trekken. Maar eerlijk: het was nodig in onze kleedkamer om elkaar een weekje niet te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties