Deze Rode Duivels zitten in de problemen en moet dringend een nieuwe club zoeken

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Deze Rode Duivels zitten in de problemen en moet dringend een nieuwe club zoeken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfermarkt opende begin januari opnieuw zijn deuren en dus is het tijd om eens na te gaan wat de huidige situatie van onze (kandidaat-)Rode duivels is. Welke spelers zitten in de problemen en gaan best zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe club? Wij zetten het op een rijtje.

Kevin Mirallas (Everton)

De winger is niet bepaald aan zijn meest succesvolle jaar in de Premier League bezig. Mirallas speelde voor Nieuwjaar nauwelijks, maar toch wil trainer Roberto Martinez hem niet laten vertrekken. Denkt Mirallas er net zo over en knokt hij voor zijn plaats? Of kiest hij deze maand alsnog voor een vertrek?

Nacer Chadli (Tottenham)

Een andere flankspeler die zal moeten knokken voor zijn plaats in de EK-selectie van Marc Wilmots, is Nacer Chadli. De voormalige uitblinker van FC Twente komt maar af en toe aan spelen toe bij Tottenham Hotspur. Desondanks lijkt een vertrek niet meteen aan de orde. Misschien dat een uitleenbeurt te overwegen valt?

Dries Mertens (Napoli)

Dries Mertens heeft het naar zijn zin in Italië, maar op sportief vlak vergaat het hem dit seizoen iets minder. In de heenronde verscheen Mertens amper vier keer in de basis in de Serie A. Maar… Bij de Rode Duivels maakte Driesje dan wel weer indruk met goede prestaties. Er is Engelse interesse, maar komt het ook tot een transfer?

Anthony Vanden Borre (RSC Anderlecht)

Sommigen hebben hem al volledig afgeschreven, anderen menen te weten dat Anthony Vanden Borre alsnog in aanmerking zou kunnen komen voor de EK-selectie van Marc Wilmots. Op twee voorwaarden natuurlijk: VDB moet een nieuwe club vinden én moet in een mum van tijd naar zijn beste vorm toegroeien.

Zakaria Bakkali (Valencia)

Marc Wilmots is een grote fan van Zakaria Bakkali, maar kan de selectieheer deze jongen wel meenemen naar het EK als hij weinig aan spelen toekomt bij Valencia? Misschien dat een uitleenbeurt zou helpen voor Bakkali om een plekje in de 23-koppige groep voor het EK af te dwingen. Wie weet…

Divock Origi (Liverpool)

Origi ligt momenteel in de lappenmand, en verwacht wordt dat hij nog zo’n maand onbeschikbaar zal zijn. En bij Liverpool is hij geen eerste keus, waardoor Marc Wilmots hem tijdens de vorige interlandbreak links liet liggen. Ook deze jongen zou wel kunnen varen bij een uitleenbeurt.

Adnan Januzaj (Manchester United)

Adnan Januzaj heeft zijn ‘transfer’ reeds te pakken. De jonge winger keerde begin januari terug naar zijn moederclub, Manchester United, omdat hij bij Borussia Dortmund geen uitzicht had op speelkansen. Aan Januzaj om zich nu in de ploeg van Louis van Gaal te spelen.

En wat met deze mannen?

En wat met jongens als Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Marouane Fellaini (Manchester United) en Mousa Dembele (Tottenham Hotspur)?

De eerste twee spelen lang niet altijd, terwijl laatstgenoemde al een seizoen met ups en downs kende. Maar voor hen geldt: Wilmots weet wat hij aan hen heeft, ook al staan ze niet iedere week tussen de lijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties