Dury ondanks vijf afwezigen beter gewapend na Nieuwjaar

Dury ondanks vijf afwezigen beter gewapend na Nieuwjaar
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Essevee staat voor een heel belangrijk duel in en tegen Racing Genk. Dat beseft Francky Dury maar al te goed. Door schorsing en blessures mist hij een handvol spelers, maar toch is zijn kern sterker geworden. Dat noopt tot een woordje uitleg.

Francky Dury kan nog steeds geen beroep doen op Cédric D'Ulivo, die sukkelt met de hamstrings en dit seizoen nog niet al te vaak aan spelen toekwam. Ook van Karel D'Haene voorlopig geen sprake in de selectie, hij werkt hard aan de terugkeer na knieproblemen.

Ook Chuks Aneke is er nog niet bij door knieproblemen, derde doelman Bostyn wordt met een kwetsuur aan de duim gespaard en vervangen door Van Cauwenberghe. 

Thiam geschorst

Jesper Jorgensen is dan weer vertrokken naar Esjberg, maar in zijn plaats is er met Marko Poletanovic een nieuwe middenvelder aanwezig. "Hij kan zowel op de 6 als misschien op de 8 overweg", is Francky Dury positief.

En op de rechtsachter is er met Dalsgaard ook een nieuweling aangesloten die erg goed en snedig een flank af kan. Wie Essevee in Genk misschien nog het meest zal missen is de geschorste Thiam.

Uiteraard stellen we u vandaag en morgen nog nieuwkomer Poletanovic voor en laten we Francky Dury uitvoerig aan het woord over de wedstrijd tegen Racing Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties