Poletanovic legt uit: "Daarom koos ik voor Essevee en niet voor OH Leuven"

Poletanovic legt uit: "Daarom koos ik voor Essevee en niet voor OH Leuven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marko Poletanovic koos deze winter voor een nieuw avontuur. Nadat een uitleenbeurt naar OH Leuven in extremis afsprong is de Buffalo nu de komende zes maanden speler bij Zulte Waregem. Inclusief een aankoopoptie.

“Ik kan als verdedigende middenvelder of als centrale middenvelder spelen”, gaf Poletanovic meteen toe. “Ik praat niet graag over mijn eigen kwaliteiten, maar ik heb wel een goed schot en mijn passing is degelijk.”

Een bescheiden jongeling, die toch wel al wat ervaring heeft. “Klopt: bij Vojvodina was ik kapitein. Of ik bij Essevee goed zal aarden? Dat denk ik wel, want men speelt hier een soort voetbal dat lijkt op dat van Vojvodina.”

Veel positiefs gehoord over Essevee, ook van Sven Kums -

Marko Poletanovic

Net dát was de doorslaggevende reden om voor Essevee te kiezen en OH Leuven links te laten liggen: “Dit is een mooie club, die speelt voor play-off 1. Ik heb erover gepraat met Sven Kums en hij was ook positief. Net als Luka Milunovic (die in loondienst van Essevee speelde in het seizoen 2011-2012, nvdr) overigens.”

“Ook de coach wilde me er graag bij hebben. Bovendien speelt men hier verzorgd voetbal, daar kan ik van bijleren. Bij OH Leuven zou ik geen stap vooruit gemaakt hebben, aangezien zij tegen degradatie spelen en dat is toch een ander, defensiever soort voetbal”, geeft de Serviër aan.

En wat na de zes maanden voor Zulte Waregem? Essevee heeft een optie laten opnemen in het contract om hem daarna nog drie jaar aan de club te verbinden. “Die optie is redelijk”, klinkt het bij Dury. “En als ik hier goede maanden ken en kan spelen, dan zou ik zeker willen blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties