Preud'homme reed titelrace al een keertje: "Onze aanpak is anders dan vorig seizoen"
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 1 reacties

Michel Preud'homme reed titelrace al een keertje voor Club Brugge

Preud'homme reed titelrace al een keertje: "Onze aanpak is anders dan vorig seizoen"
Foto: © Photonews

Club Brugge begint de laatst rechte lijn richting play-off 1 met een thuiswedstrijd tegen Royal Mouscron Péruwelz. Opvallend: die eerste plaats is deze keer geen obsessie voor Michel Preud'homme.

We nemen even de teletijdmachine en keren terug naar pakweg een kalenderjaar geleden. Waar we ons bevinden? In de kleine perszaal van het Jan Breydelstadion voor de eerste persbabbel van Michel Preud'homme in 2015.

"We willen de reguliere competitie absoluut als eerste eindigen", stelt de Luikenaar als doel. "Club Brugge wil én moet de nacompetitie als leider aanvatten."

Anno 2016?

"Onze aanpak is dit seizoen anders", vertelt MPH heden ten dage. "Vorig seizoen was het een doel omdat Club nog nooit als eerste aan de play-offs begonnen was. We gaan de leidersplaats niet laten liggen, maar ik focus vooral op het pakken van punten."

Een thuiswedstrijd tegen Royal Mouscron Péruwelz is voor Club Brugge geen geschenk -

Michel Preud'homme

In dat opzicht lijkt een thuiswedstrijd tegen les Hurlus een opwarmertje. "Maar daar ben ik het niet mee eens. "RMP kan een waar blok zetten op verplaatsing. Kijk maar eens naar hun resulaten. Die 0-4-overwinning bij KRC Genk was geen toeval."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties