Jos Willems vurig over reddingskansen Westerlo: "Nu hebben ze die 12e man, geweldig!"

Jos Willems vurig over reddingskansen Westerlo: "Nu hebben ze die 12e man, geweldig!"
Foto: © Photonews

De degradatiestrijd lijkt in 2016 wel eens bijzonder spannend te gaan worden. Jos Willems was als radiopresentator vaak te gast bij de 'kleine' clubs en zag zo bij Leuven en vooral in Westerlo al vaker een strijd tegen het behoud zich ontspinnen. Hij heeft dan ook een duidelijke visie op de zaak.

"Bij Moeskroen is er minder voeling tussen de spelers en de fans dan bij pakweg Westerlo of OH Leuven", meent Willems. "Ik heb heel veel sympathie voor die beide teams en ik hoop dan ook dat ze zich beiden kunnen redden. Ik denk ook dat Moeskroen het moeilijkste programma heeft, zij gaan het lastig krijgen."

"Een sympathiek streekploegje als Westerlo, dat hoort toch in eerste klasse?", raakt de analist op dreef. "En als ze geen pionnen verliezen de komende weken, dan zie ik het goedkomen ook. De Ceulaer is het voetballen niet verleerd en doet opnieuw goede zaken, we zijn offensief gewapend. Maar Gounongbé mag natuurlijk niet uitvallen. Die kunnen ze echt niet missen."

"Gent, Anderlecht, Club Brugge en Standard blijven de grote clubs, maar dat die af en toe eens komen verliezen op verplaatsing bij een kleine ploeg, dat is net de natuurlijke charme van het voetbal. En Westerlo heeft echt wel de kwaliteiten om play-off 2 te spelen", gaat de gewezen radiopresentator gedreven verder.

Jan Ceulemans zei vroeger dat er geen 12e man was in het Kuipje en hij had gelijk -

Jos Willems

Het verschil met vroeger in het Kuipje? De fans: "Jan Ceulemans zei vroeger dat Westerlo geen twaalfde man had, en dat klopte ook. Pas na de promotie van tweede naar eerste klasse is er iets ontstaan in de harten van de fans. Nu staan de tribunes vol, met veel jonge mensen ook. Ze leven echt voor hun ploeg, geweldig!"

"Met 1500 man achter de goal? Kippenvel en een geweldige ambiance, ik heb het tegen Charleroi zelf mogen meemaken. Enkel daarvoor al hoop ik dat Westerlo zich zal redden. Hier krijgen eigen jongeren uit de buurt ook al eens een kans, dat is ook enkel aardig meegenomen voor het Belgische voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties