Essevee onder druk voor play-off 1? Dury reageert met wielerbeeldspraak

Essevee onder druk voor play-off 1? Dury reageert met wielerbeeldspraak
Foto: © photonews

Zulte Waregem staat ook na 23 speeldagen nog steeds (stevig) in play-off 1. Toch is het nieuwe jaar met een 1 op 6 niet denderend begonnen. Zit er druk op de ketel of zijn er andere verklaringen te vinden voor de mindere start van 2016?

"Ik wil niet te veel gaan rekenen", klonk het na de match tegen OH Leuven bij Abdou Diallo. Terwijl Christophe Lepoint wél de cijfers voor zich hield: "We staan nog steeds vijfde en dat met nog zeven speeldagen voor de boeg. We moeten punten pakken tegen Westerlo, al zitten ze in een goede flow."

Steve De Ridder kwam er op de persconferentie aan de Gaverbeek nog even op terug: "We hebben deze week gewoon normaal getraind. Er is geen mentaliteitsprobleem, we hebben de analyse gemaakt. Een echte verklaring waarom het minder loopt de voorbije weken? Dat heb ik niet meteen. We moeten nu de draad terug oppikken en opnieuw naar de basis gaan. De trainingen en de stage waren perfect."

Dan toch wat druk op de Essevee-ketel? En wat is de basis dan juist? Francky Dury legt uit: "De basis is dat we play-off 1 willen spelen. Het bestuur stelde de linkerkolom voorop, ik heb meteen de ambitie op play-off 1 gelegd. Maar het werkwoord willen is van toepassing, niet moeten. Dat is de basis."

De kopgroep kijkt over de schouder als de achtervolgers korter komen -

Francky Dury

De coach zag zijn ploeg inderdaad wat met dichtgeknepen billen spelen: "In Genk kan je verliezen, al was de manier waarop pijnlijk. En tegen OH Leuven was het niet goed, maar we hebben in 2015 slechtere matchen gespeeld - bijvoorbeeld in Charleroi. Ik heb er met de spelersgroep over gepraat: we willen play-off 1 spelen, we moeten niet. Vooral het werkwoord willen is in deze context belangrijk.”

"De achtervolgers komen korter. Als zoiets in de koers voorvalt, dan kijkt de kopgroep ook achteruit. Terwijl ze beter gewoon hun tempo zouden houden. Maar we zijn 23 speeldagen ver en er is niets aan de hand. De ploeg traint goed en we staan nog steeds vijfde in de stand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties