Broer/nonkel Manu Ferrera: "Yannick is de Emilio van 20 jaar geleden, al viel ik van mijn stoel toen hij daar tekende"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Broer/nonkel Manu Ferrera: "Yannick is de Emilio van 20 jaar geleden, al viel ik van mijn stoel toen hij daar tekende"
Foto: © photonews

Zaterdagavond bekampen OH Leuven en Standard elkaar. Een match in de match is natuurlijk die tussen Emilio Ferrera en zijn neefje Yannick. Wij legden ons oor te luisteren bij Manu Ferrera, respectievelijk broer en nonkel van de twee.

“Yannick is eigenlijk een beetje de Emilio van twintig jaar geleden, hé. Op dat moment was mijn broer ook de coming man. Het verhaal van Yannick doet mij daarom erg denken aan dat van Emilio”, steekt Manu Ferrera van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Hanteren ze dezelfde aanpak?

“Qua aanpak weet ik niet exact hoe Yannick is. Ik ken mijn broer natuurlijk veel beter en werkte in het verleden nog met hem samen. Wat ik wel weet, is dat Yannick veel heeft opgestoken van nonkel Emilio. Hij heeft kunnen stelen met zijn ogen en dat zal hem alleen maar ten goede gekomen zijn.”

Wie is op tactisch vlak de beste?

“Dat is moeilijk te zeggen. Emilio heeft een pak meer ervaring, dus dat speelt wel in zijn voordeel tijdens zo’n onderling duel. En Emilio is nog steeds een beetje een artiest, hé… Hij ziet dingen die andere trainers niet zien. Hij analyseert matchen werkelijk op een bijzondere manier.”

Was Yannick altijd al voorbestemd om trainer te worden op het hoogste niveau?

“Dat Yannick trainer zou worden, dat was al duidelijk toen hij nog heel jong was. Maar dat hij ook op het hoogste niveau aan de slag zou gaan? Dat was toch moeilijk te voorspellen. Het was ook niet makkelijk voor hem, aangezien hij geen profvoetballer is geweest, hé.”

“Hij is bij de jeugd van Anderlecht kunnen beginnen en heeft sindsdien een knap parcours afgelegd. Weet je, toen ik hoorde dat Yannick aan de slag ging als T1 van Sporting Charleroi, dan ben ik bijna van mijn stoel gevallen.

"Het was onvoorstelbaar dat mijn neefje, dat nog nooit een eerste ploeg onder zijn hoede had gehad, uit het niets aan de slag mocht bij Charleroi.”

Wie wint er zaterdagavond? Emilio of Yannick?

“Een pronostiekje? (twijfelt even) Hmm… Ik ga voor een overwinning van OH Leuven: 2-1. Dat dat een verrassing zou zijn? Leuven is goed bezig en thuis zijn ze sterk. En het is ook een beetje een prono van het hart: mijn broer staat nog altijd dichter bij mij dan mijn neefje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties