Reactie Essevee slaakte een zucht: "Dat werd tijd"

Essevee slaakte een zucht: "Dat werd tijd"
Foto: © photonews

Het mantra van Francky Dury was vooraf duidelijk: "We moeten niet play-off 1 spelen, we willen play-off 1 spelen." Een belangrijk verschil, maar toch was de opluchting groot na de zege op bezoek bij Westerlo. Dat was ook merkbaar bij spelers en trainer.

"We hebben als team goed gespeeld en dat heeft ons ook drie belangrijke punten opgeleverd", aldus Steve De Ridder. "We hebben het als team gedaan en er waren verschillende spelers die erg goed waren tegen Westerlo. We moeten niet naar de andere ploegen kijken, maar vooral voor onszelf spelen."

"In de strijd om play-off 1 was dit een belangrijke driepunter", wist ook doelpuntenmaker Henrik Dalsgaard. "Onze tweede helft was de beste van Zulte Waregem die ik al zag sinds ik hier ben. We moeten vol voor onze kansen blijven gaan om in de top-6 te blijven staan."

Het werkwoord in onze doelstellingszin ...

"Als we hierop verder kunnen bouwen, dan komen we er wel", gaf Mbaye Leye dan weer mee. Ook hij was zichtbaar opgelucht met de driepunter: "Zeker, het werd tijd dat we nog eens wonnen. We toonden een goede mentaliteit en dat is erg belangrijk."

En ook de coach herhaalde het nog eens: "Het werkwoord in onze doelstellingszin moeten we onthouden." Willen dus, en niet moeten. En dan kan play-off 1 alsnog gewoon waarheid worden voor Essevee, want het spel in Westerlo deed alvast goede dingen verhopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties