Genk gaat vol voor bekerfinale: "Alles opgespaard voor Standard"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Genk gaat vol voor bekerfinale: "Alles opgespaard voor Standard"
Foto: © photonews

De finale van de Beker van België staat met rood omcirkeld in de agenda van heel wat spelers. “Iedereen is ermee bezig”, zegt Peter Maes. De opdracht is loodzwaar: een 2-0 achterstand goedmaken tegen Standard. Maar het geloof is nog aanwezig.

"Als we er niet meer in geloven, dan moeten we de wedstrijd ook niet meer spelen", lacht Kabasele onze vraag weg. "Het is een moeilijke opdracht, we moeten drie keer scoren en mogen geen goal incasseren. Maar als we ons nu kwalificeren, zal dat nog mooier zijn."

Marco Bizot ging niet helemaal vrijuit bij de tweede Luikse treffer in de heenwedstrijd, maar bezorgde Genk wel punten tegen KV Mechelen en Kortrijk. Hij is gebrand op revanche en benadrukt dat Genk vrijuit kan voetballen.

We zullen risico's nemen

Marco Bizot

"We hebben niets te verliezen. Wij kunnen vrijuit voetballen en alles op alles zetten. We staan twee goals achter, we moeten scoren en zullen dus risico's moeten nemen."

Zal Genk erin slagen om Valdés drie keer te kloppen? "We lieten zaterdag heel wat kansen liggen tegen Kortrijk om een tweede keer te scoren. Misschien hebben we alles opgespaard voor Standard en zullen alle ballen er nu vlot in gaan", lacht Kabasele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties