De ontgoochelingen van Hein 'Buffalo Bill' Vanhaezebrouck

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 9 reacties
De ontgoochelingen van Hein 'Buffalo Bill' Vanhaezebrouck
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net zoals Buffalo Bill, probeert Hein Vanhaezebrouck alles te veroveren wat er te veroveren valt sinds hij bij Gent aan de slag is. Maar dat is niet altijd gelukt en een paar nederlagen zitten hem zeker nog dwars. Een klein overzicht.

Hein Vanhaezebrouck heeft al veel successen gekend sinds zijn aankomst in de Ghelamco Arena in 2014. Ondanks een zeer goede balans, heeft de redactie van voetbalkrant.com beslist om enkele smetten op het blazoen van Gent te analyseren.

Teleurstelling in de Beker van België: Hoofdstuk 1

De Buffalo’s waren afgelopen seizoen al uitgeschakeld in de halve finale van de Beker van België. Toen was niet Brugge, maar Anderlecht de tegenstander. Paars-wit versloeg Gent met 0-2 in de heenmatch. De terugwedstrijd werd een ‘cleane’ overwinning voor Anderlecht (3-0), dat de Brusselse suprematie in deze dubbele confrontatie nog eens extra in de verf zette.

Vijf doelpunten tegen, geen enkele keer kunnen scoren en dat op een week tijd. Dat was de eerste echte klap die Hein Vanhaezebrouck gekregen heeft sinds hij op de Gentse bank zit.

De eerste stapjes in de Champions League

Voor de eerste ‘Champions League-campagne’ in de clubgeschiedenis, hoopte Gent om zo goed mogelijk te debuteren. De Buffalo’s wisten nochtans dat voetballen op het Europese toneel geen wandeling in het park ging zijn.

De balans na de heenronde in de groepsfase, was teleurstellend. Met een 1 op 9 (1-1 tegen Lyon en twee keer 2-1 verlies tegen Valencia en Zenit, nvdr.) dacht niemand nog dat Gent zich kon plaatsen voor de Europa League, laat staan de volgende ronde in het kampioenenbal. Maar wij kennen allemaal het vervolg...

Hongerig Charleroi

Dit seizoen moesten we wachten tot 8 november om een ploeg uit de Jupiler Pro League te zien winnen van de uittredende kampioen. Die ploeg was Charleroi. De mannen van Felice Mazzu kwamen met grote honger naar de Ghelamco Arena. Ze versloegen Gent met 1-3, dankzij twee doelpunten van Perbet en een owngoal van Nielsen.

Voor deze nederlaag, waren Vanhaezebrouck en de zijnen 14 keer op rij ongeslagen. Knappe prestatie dus van de Zebra’s.

Teleurstelling in de Beker van België: Hoofdstuk 2

Het wil precies niet lukken in de Beker van België voor de Gentse coach. In twee opeenvolgende seizoenen, zijn de Gentenaars er niet in geslaagd om het Koning Boudewijnstadion te bereiken. In tegenstelling tot vorig seizoen, had Gent het voordeel na dat het Brugge met 2-1 versloeg in de heenmatch.

Maar Preud’homme en de beker, dat is een liefdesepos. De Brugse coach heeft er alles aan gedaan om Gent te ontwapenen. Meer zelfs, Brugge was fysiek zeer sterk en won uiteindelijk met 1-0 in het Jan Breydelstadion dankzij een zeer sterke Diaby.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties