Drang naar 1e klasse is groot bij Antwerp-aanvaller: "Het doet pijn om Erichot en Dutoit er te zien spelen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Drang naar 1e klasse is groot bij Antwerp-aanvaller: "Het doet pijn om Erichot en Dutoit er te zien spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie duels onderweg, drie goals gemaakt. Voor man in vorm bij Antwerp Joeri Dequevy kon 2016 niet beter beginnen. Zet de oudste club van het land zondag de sprint in richting promotie?

De Great Old wordt stilaan slapend rijk. Woensdag verloor naaste concurrent Tubeke op het veld van Virton (2-1). "Ik zat naar Club-Gent te kijken toen een vriend mij stuurde dat Tubeke 2-0 achterstond. Nadien ben ik het wedstrijdverloop blijven volgen", vertelt Dequevy bij Voetbalkrant.com.

En dus kan Antwerp de eerste achtervolger zondag op 12 punten zetten. Met een vierde op rij van Dequevy? "Ik heb inderdaad al elke match gescoord dit jaar. Twee keer vanop de stip, dus wauw is dat niet. Al moet je ze nog altijd binnentrappen. Zondag zou ik natuurlijk gewoon liever winnen."

Ik wil tonen dat ik het nog kan in eerste klasse

Want het verlangen om na drie jaar STVV en één jaar Antwerp weer in de Jupiler Pro League te voetballen is groot. "Ik wil tonen dat ik het nog kan in eerste klasse", besluit Dequevy.

"Ik was deze zomer blij toen ik voor vier jaar bij Antwerp tekende, maar als ik mijn vrienden Erichot en Dutoit met STVV in eerste klasse zie spelen, doet het wel pijn. We spreken nog regelmatig af, meestal in Antwerpen of Brussel. In Sint-Truiden is niet veel te doen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties