Play-Off 1 komt er (bijna) aan: wie moet uitkijken voor schorsing door gele kaarten?

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 4 reacties
Play-Off 1 komt er (bijna) aan: wie moet uitkijken voor schorsing door gele kaarten?
Foto: © photonews

Met play-off 1 in het vooruitzicht zijn er ieder jaar wel spelers die moeten uitkijken met hun aantal gele kaarten. Want na vijf gele stuks krijg je één speeldag schorsing, na tien twee speeldagen. Deze spelers moeten oppassen voor een strafdag.

Bij RSC Anderlecht kreeg Steven Defour de meeste gele kaarten, hij zit al aan acht stuks. Met nog vier speeldagen in de reguliere competitie kan hij geen enkele match van play-off 1 missen, als hij in de twee eerstvolgende matchen een gele kaart pakt. Deschacht moet samen met Praet ook oppassen met vier gele kaarten.

Ook de Gouden Schoen moet oppassen

Bij landskampioen AA Gent zijn het kapitein Sven Kums en nieuwkomer Rob Schoofs die moeten uitkijken. Ze staan beiden op één gele kaart van een schorsing. Gedoz, Claudemir en Simons zijn de mannen die aan vier gele kartonnen zitten bij Club Brugge.

KV Oostende, vierde in het klassement, heeft twee spelers die ook één gele kaart verwijderd zijn van een speeldag schorsing: Capon en Canesin. Bij KRC Genk zijn het Buffel, Kabasele en Buyens die aan vier stuks zitten. Bij de overige kandidaten voor PO1 hebben Ndongala (Charleroi) en Kaya (Zulte Waregem) hetzelfde aantal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties