Amateurclubs maken zich kwaad: bekerfinale tussen Standard en Club Brugge in gevaar?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Amateurclubs maken zich kwaad: bekerfinale tussen Standard en Club Brugge in gevaar?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In principe zou de bekerfinale tussen Standard en Club Brugge moeten doorgaan op zondag 20 maart om 16u. Maar er is een probleem… De Amateurliga heeft een klacht ingediend bij de voetbalbond en wil de finale verplaatst zien naar een ander tijdstip of een andere dag.

De Belgische amateurclubs zijn niet tevreden over de manier waarop de voetbalbond en de Pro League te werk zijn gegaan bij het organiseren van de bekerfinale. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

“Volgens de regels moet de kalendermanager een voorstel indienen bij het Uitvoerend Comité en daar moet gestemd worden, maar dat is niet gebeurd. Op die manier zijn de amateurclubs buitenspel gezet”, zegt Didier De Baere, woordvoerder van de Amateurliga.

Enorme impact

De amateurclubs betreuren het dat de bekerfinale doorgaat op een zondagnamiddag, net op het moment wanneer heel wat kleinere clubs in actie komen. “Als de helft van de toeschouwers thuisblijft voor de bekerfinale, dan heeft dat voor een kleine amateurclub een enorme impact. Dat kan niet de bedoeling zijn”, klinkt het nog.

De klacht is ingediend bij de Kalendercommissie en zal behandeld worden door het Beroepscomité. Binnen de veertien dagen zou er duidelijkheid moeten komen over wanneer de finale precies zal plaatsvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties