Kortrijk neemt zijn tijd in zoektocht naar nieuwe coach, maar heeft duidelijk profiel voor ogen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Kortrijk neemt zijn tijd in zoektocht naar nieuwe coach, maar heeft duidelijk profiel voor ogen
Foto: © Photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk speurt dezer dagen in alle rust naar een nieuwe trainer. De West-Vlamingen nemen echter hun tijd om de geschikte opvolger voor Johan Walem binnen te halen. “De nieuwe coach zal er volgende week nog niet zijn”, benadrukt manager Patrick Turcq.

“Het project 'Nieuwe trainer' staat momenteel nog in zijn kinderschoenen”, vertelt Turcq aan Voetbalkrant.com. “We zullen deze week of volgende week nog geen nieuwe coach voorstellen."

Bij KVK nemen ze dus hun tijd om een nieuwe coach te vinden. "Op dit moment laten we de kandidaturen binnenlopen. Binnenkort zullen we dan beginnen filteren, om uiteindelijk met de beste kandidaten rond de tafel te gaan zitten.”

Iemand met 'op zijn minst een beetje ervaring'

Opteren De Kerels opnieuw voor een jonge oefenmeester of net niet? De samenwerking met Johan Walem, die bij Kortrijk zijn eerste ervaring als clubcoach opdeed, was geen lang leven beschoren. “De nieuwe coach moet op zijn minst een beetje ervaring hebben", zegt Turcq.

"Het moet iemand zijn waar de spelers naar opkijken. Maar uiteindelijk zal het de kwaliteit van de trainer zijn die de doorslag zal geven. Dat zal ons als club over de streep moeten trekken."

Belhocine blijft geen T1

Karim Belhocine, momenteel hoofdcoach ad interim in het Guldensporenstadion, blijft hoe dan ook niet actief als hoofdcoach. Belhocine beschikt niet over de juiste diploma's om aan te blijven én Kortrijk acht de tijd ook nog niet rijp om hem voor de leeuwen te gooien. "Dat is op dit moment niet aan de orde. Dat is ook zo afgesproken", besluit Turcq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties