Dit hadden de OHL-spelers te vertellen over vermeende gokaffaire rond teammaats Reynaud en Riou
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

OH Leuven putte kracht uit de bom die vrijdag ontplofte

Dit hadden de OHL-spelers te vertellen over vermeende gokaffaire rond teammaats Reynaud en Riou
Foto: © photonews

De bom die vrijdag in Leuven ontplofte, beroerde een dag later de nabeschouwing van de klinkende 4-1-zege tegen KV Oostende. Maar hoe beleefden de spelers de afgelopen 24 uur?

De reacties van hoofdrolspelers Romain Reynaud en Rudy Riou kon u hier zaterdagavond al lezen. Maar ook de andere Leuvenaars wilden over het vermeende gokschandaal wat kwijt.

"Dit was absoluut een overwinning voor hen twee", opende Yohan Croizet, goed voor twee treffers. "Ik zette nog een boodschap op Facebook om te verduidelijken dat wat men beweerde, niet klopt. We hadden wat schrik voor de reactie van de supporters."

Zouden de fans wel komen?

"Tijdens de opwarming vroegen we ons af of ze wel zouden komen", pikte die andere doelpuntenmaker John Bostock in. "Ik proefde de spanning bij hen, maar ook bij ons. Na de nederlaag in Moeskroen voelden we ons zo slecht. Deze zege is een boost voor onze spirit."

Het gokincident stuwde OHL vooruit vond ook Leandro Trossard. "Zoiets kan een speler heel fel kwetsen. Supporters bekijken dat negatief, want ze weten niet wat erachter zit. Maar vandaag stonden ze vanaf de eerste minuut achter ons. Dat heeft ons aan de overwinning geholpen."

Rudy is een publiekslieveling, dat word je niet zomaar

"De groep gebruikte de gebeurtenissen van vrijdag positief", besloot Pieter-Jan Monteyne. "De spelers werden onterecht behandeld, want er is niets bewezen. Beide spelers verwezenlijkten al heel wat voor de club. Rudy is een publiekslieveling, dat word je niet zomaar. Als je zulke prestatie neerzet, krijg je het publiek mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties