Preud'homme laat ons kennismaken met jonge diamanten van Club Brugge: "De beloftenlichting is heel jong, maar de toekomst zit goed"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Preud'homme laat ons kennismaken met jonge diamanten van Club Brugge: "De beloftenlichting is heel jong, maar de toekomst zit goed"
Foto: © Photonews

Afgelopen zondag maakte België echt kennis met Sander Coopman. Het jeugdproduct van Club Brugge mocht starten bij KRC Genk en stelde helemaal niet teleur. Maar hoe zit het verder met de blauw-zwarte jeugdwerking?

Club Brugge plukt momenteel de vruchten van de Club Academy. Met Bjorn Engels, Brandon Mechele, Sander Coopman, Tuur Dierckx,… lopen er enkele jeugdproducten rond bij het eerste elftal.

Maar dat is niet alles. Michel Preud’homme laat met de regelmaat van de klok zo’n youngster opdraven met de A-ploeg. Maar ook onder anderen Dennis Van Vaerenbergh, Jens Teunckens, Lennert De Smul en Terry Osei-Berkoe proefden al van de A-trainingen.

”Maar ik deel geen cadeautjes uit”, verduidelijk Michel Preud’homme. ”Die jongens komen bij de groep op aanraden van Philippe Clement. Met andere woorden: ze verdienen het om met de grote jongens mee te trainen.”

En de Luikenaar vindt die extraatjes ook een meerwaarde. ”In de jeugdreeksen wordt op dezelfde manier getraind. Die jongens komen vervolgens bij de A-kern en kennen onze oefeningen en terminologie al.”

Die jongens zijn nog niet klaar voor het grote werk, maar de toekomst zit goed

Michel Preud'homme

”Al moet je niet meteen nog een debutant verwachten”, besluit Preud’homme. ”De meeste jeugdspelers zitten al bij ons, hé. Bovendien is de beloftenlichting heel erg jong. Die jongens zijn nog niet klaar voor het grote werk, maar de toekomst zit goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties