Björn Engels was bijna buitengetrapt bij Club Brugge: "Hij zei dat ik het niet waard was om het logo van Club te dragen"

Redactie
| 3 reacties
Björn Engels was bijna buitengetrapt bij Club Brugge: "Hij zei dat ik het niet waard was om het logo van Club te dragen"
Foto: © photonews

Björn Engels is één van de jeugdspelers die bij Club Brugge echt doorgebroken zijn. De verdediger is onmisbaar geworden, maar bijna liep het helemaal anders af. Zijn toekomst bij blauw-zwart hing op een bepaald moment aan een zijden draadje.

"Ik kwam in mijn puberfase, liet de school wat liggen en begon uit te gaan. Niet de juiste keuze. Mijn moeder was het beu om me telkens naar de training te brengen en achteraf te moeten horen dat ik er weer mijn voeten aan geveegd had. Toen is ze naar Mariman gestapt om aan de alarmbel te trekken", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Engels kreeg een serieuze 'wake up call'. "Ik had nog mijn trainingspak aan toen ik met mijn ma en de trainer in Marimans bureau binnenstapte. Hij was keihard. ‘Op dit moment ben je het niet waard om het logo van Club Brugge te dragen.’ Ik was volledig in shock, wist totaal niet wat ik moest zeggen."

"En toen hij zei dat het 5 voor 12 was, keek ik op mijn horloge", lacht Engels. "Mijn ma wist niet wat ze zag. Toen heb ik de knop omgedraaid en ging het alleen maar bergop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties