Oude gloriën Jurgen Cavens: "We waren op stap geweest met de hele ploeg, en de dag erop..."

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 0 reacties
Jurgen Cavens: "We waren op stap geweest met de hele ploeg, en de dag erop..."
Foto: © Photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: voormalig Rode Duivel Jurgen Cavens.

Jurgen Cavens is momenteel niet meer actief in het voetbal. Hij vult zijn dagen met het leveren van brandstoffen. "Ik heb net mijn tweede filiaal geopend in Geel. Alles begon in Essen, maar de zaken gingen goed en dus zag ik het wel zitten om uit te breiden naar Geel", vertelt hij aan voetbalkrant.com.

"Het enige dat ik nog doe in het voetbal is spelen met vrienden in een veteranenploeg en supporteren voor mijn zonen, die ondertussen ook voetballen."

Mijn mooiste moment? De goal voor de Rode Duivels -

?Jurgen Cavens

"Het mooiste moment van mijn carrière is ongetwijfeld mijn goal voor de Rode Duivels, in de match op Letland. Het is een mooie erkenning om te mogen aantreden met de beste spelers van je eigen land. Ik mocht toen invallen voor Bob Peeters en scoorde mijn enige goal ooit voor de Belgische nationale ploeg. Dat blijft voor eeuwig in mijn geheugen gegrift."

Het moeilijkste moment heeft hij gekend na de dood van ex-ploegmaat François Sterchele. "Op zo'n momenten heeft elke voetballer het moeilijk denk ik. Ik heb met hem een jaar intens samen geleefd en dan is afscheid nemen moeilijk. Het doet je ook even stil staan bij de manier waarop je leeft. Dat was echt een zwarte dag uit mijn carrière. Mijn laatste jaar bij Beerschot-Wilrijk kreeg ik ook zijn nummer 23, dat was een hele eer."

Periode bij Lierse

Hij heeft natuurlijk ook mooie anekdotes om te vertellen. Zoals deze, uit zijn eerste periode bij Lierse. "In die tijd was het een traditie om één keer per maand de bloemetjes buiten te zetten met de volledige ploeg. Ook Eric Gerets ging regelmatig mee", begint de spits zijn verhaal.

"Gerets dronk al eens graag een Duvel en dat wisten we. Daags op een van die uitstapjes hadden we training. Andrzej Rudy, een Poolse ploegmaat, had een petje gemaakt waar in het groot 'Duvel' op stond. Toen Gerets binnen kwam begonnen wij natuurlijk allemaal te lachen. Een half uur later hadden we echter bosloop en was het lachen gedaan." (lacht)

Aan zijn periode bij Beerschot heeft Cavens alleen maar goede herinneringen over gehouden. "Ik had een speciale band met de club en haar supporters. Ik volg de matchen op het Kiel nog steeds. Beerschot heeft voor altijd een plaats in mijn hart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties