Analyse Daarom kan Benteke deze zomer beter vertrekken bij Liverpool

Hermès Van Damme
| 3 reacties
Daarom kan Benteke deze zomer beter vertrekken bij Liverpool
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Benteke heeft het niet onder de markt bij Liverpool FC. Sinds Jürgen Klopp er de plak zwaait, blijft Big Ben op de achtergrond. Dringt een vertrek zich op?

Liverpool domineerde donderdag de EL-wedstrijd tegen Man United. De hand van Klopp wordt steeds meer zichtbaar, maar die stijl is niet weggelegd voor Benteke. De Duitse oefenmeester hanteert een spelwijze direct naar voren met veel pressing, die hij eerder toepaste in het succesjaar 2013 toen hij met Dortmund de CL-finale haalde.

Profiel Benteke

Het is daarom geen toeval dat Benteke slechts nummer 4 is in de spitsenhiërarchie, achter Sturridge, Fimino en Origi. Drie technische en meer wendbare aanvallers. Het profiel van het voormalige speerpunt van Standard en Racing Genk matcht nu eenmaal niet met de visie van Klopp.

United?

Een vertrek dringt zich op om de Benteke uit zijn glorieperiode van bij Aston Villa terug te zien. Een toekomst elders in de Premier League behoort zeker tot de mogelijkheden. Wie United donderdag aan het werk zag, beseft dat the Mancunians nood hebben aan een targetspits die de bal kan bijhouden. Een type... Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties