Bailey wil schitteren in play-off 1: "2016 moet mijn jaar worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Bailey wil schitteren in play-off 1: "2016 moet mijn jaar worden"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Toen Leon Bailey aan het begin van het seizoen in Genk werd voorgesteld, werden de superlatieven bovengehaald. Nu, enkele maanden later, beseffen we maar al te goed waarom. De Jamaicaan heeft alles in huis om een hele grote te worden. Zelf wil hij schitteren in play-off 1.

De eerste maanden moest hij nog wennen en bijleren, maar Bailey evolueert enorm snel. Hij is een jongen die het verschil kan maken, waarvoor mensen naar het stadion komen. En hij is er in sneltempo in geslaagd zijn statistieken op te vijzelen.

“Mijn stats worden inderdaad steeds beter”, knikt hij. Ondertussen vond hij al 5 keer de weg naar de netten en leverde hij zeven assists af. Afgelopen weekend maakte hij er tegen KV Oostende nog de grote Bailey-show van met een goal en een assist. “Op deze manier moet ik de volgende stappen zetten.”

Bij de jeugd vierde ik nooit als ik scoorde

Vooral het doelpunt waarbij hij doelman Biebauw simpel omspeelde, deed hem deugd. “Bij de jeugd schakelde ik de doelmannen voortdurend uit, maar toen vierde ik nooit”, lacht hij. “Dat is nu wel nieuw voor mij.”

Met play-off 1 in aantocht kijkt Bailey ernaar uit om zich te tonen in de échte topmatchen. “2016 moet mijn jaar worden om te schitteren”, klinkt het zelfverzekerd. “Toen ik pas begon dit seizoen, moest ik nog heel veel naar mijn ploegmaats en de coach luisteren. Zij hebben mij heel goed geholpen, veel raad gegeven en ze hadden altijd gelijk in de zaken die ze vertelden.”

Of ik nog groeimarge heb? “Je moet altijd beter willen doen en de top willen halen”, knipoogt hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties